FURTUNILE de GHEAŢĂ din SUA şi Canada au făcut MORŢI şi RĂNIŢI

Două sute de mii de oameni din Toronto, cel mai mare oraş al Canadei, erau încă lipsiţi de electricitate luni după ce o furtună cu ploaie îngheţată a generat haos în întreaga provincie Ontario, care găzduieşte metropola, a anunţat primarul Rob Ford.

RomaniaTV.net
23 dec. 2013, 18:15

Primarul din Toronto a menţionat într-o conferinţă de presă că alte 75.000 de gospodării au început să fie din nou alimentate cu curent electric şi că se aşteaptă o îmbunătăţire a condiţiilor meteo.

Ploaia îngheţată a afectat duminică mare parte din estul Canadei şi a transformat şoselele şi trotuarele în patinoare, dând peste cap planurile de vacanţă în plin sezon de călătorii. De asemenea, zeci de curse aeriene au fost amânate sau anulate pe aeroporturile internaţionale Pearson din Toronto şi Stanfield din Halifax.

Prima zi de iarnă adevărată a adus gheaţă şi vânt puternic şi în regiunile Midwest (centru-nord) din SUA şi inundaţii în sudul ţării.

Citeşte şi Moş Crăciun le aduce americanilor „VREME EXTREMĂ” cu NINSORI, PLOI şi TORNADE

Sute de mii de locuitori din statele din Midwest, din statul Michigan până în Maine, au rămas fără curent luni dimineaţa.

Cel puţin nouă oameni au murit în Statele Unite din cauza furtunii, între care cinci persoane care şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din Kentucky, alţi trei oameni morţi în accidente de maşină în Oklahoma şi o femeie ucisă de o tornadă în Arkansas.

Şi în Canada, cinci oameni au murit în estul ţării în accidente rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile. Poliţia canadiană le-a recomandat locuitorilor să evite pe cât posibil să circule pe şosele.

În Statele Unite, peste 700 de curse aeriene au fost anulate duminică şi peste 11.000 au fost amânate.