Furtunile tropicale răvăşesc Caraibele. Inundaţii, alunecări de teren şi pierderi de vieţi omeneşti VIDEO

Un adevărat dezastru se produce în Caraibe după ce o furtună tropicală a provocat inundaţii şi alunecări de teren. Patru persoane şi-au pierdut viaţa.

28 aug. 2015, 11:24
Furtunile tropicale răvăşesc Caraibele. Inundaţii, alunecări de teren şi pierderi de vieţi omeneşti VIDEO

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar mai multe sunt date dispărute în Republica Dominicană, în urma unei furtuni trobicale ce a afectat arhipelagul Caraibean.

Zeci de case au fost distruse de torente. În prezent furtuna se îndreaptă către Statele Unite, unde va ajunge mâine, potrivit România TV.

În numai câteva ore în Republica Dominicană au căzut circa 15 litri de ploaie pe metru pătrat. Mai multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat satele şi oraşele de pe insulă.

Citeşte şi Când dragostea e mare: Doi americani s-au căsătorit sub cerul liber, în plină furtună VIDEO

Circa 20 de case s-au prăbuşit, după cum arată imagini filmate de localnici sau turişti îngroziţi. Niciuna dintre cele două reţele de telefonie mobilă din ţară nu funcţionează, iar 80 la sută dintre locuitori nu au curent electric şi apă. Mai multe şosele au fost distruse.

Cel puţin patru persoane, printre care doi copii, şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren. Alţi 20 de oameni sunt daţi dispăruţi. Autorităţile au îndemnat populaţia să rămână în case şi evaluează în prezent pagubele.