FUZIUNEA PNL-PDL. Andrei Chiliman: Sentimental, aş prefera să rămână numele de PNL

Andrei Chiliman, proaspăt membru PDL şi fost reprezentant al Partidului Naţional Liberal, spune că, "sentimental", ar prefera ca PNL să nu-şi piardă numele, în urma fuziunii cu PDL.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 13:56
FUZIUNEA PNL-PDL. Andrei Chiliman: Sentimental, aş prefera să rămână numele de PNL

Andrei Chiliman a declarat la RFI că fuziunea dintre PDL şi PNL nu este posibilă înainte de alegerile prezidenţiale din acest an, din punct de vedere juridic, dar ea trebuie făcută până atunci, cel puţin la nivel politic.

Este vorba de un gest politic care trebuie făcut, în aşa fel încât chiar dacă juridic lucrurile pot să dureze, că pot să apară contestaţii sau alte asemenea, organizaţiile să poată să facă această unificare şi să lucreze împreună încă din toamna acestui an, cât de rapid posibil. Ea (fuziunea-n.r.) trebuie făcută şi cred că toţi cei care vor într-adevăr o dreaptă unită trebuie să lase toate orgoliile, toate problemele care ar putea să ne despartă şi să se alăture acestui proces de unificare a dreptei„, a precizat democrat-liberalul.

Primarul sectorului 1 a arătat că „toţi cei care vor într-adevăr o dreaptă unită trebuie să lase toate orgoliile, toate problemele care ar putea să ne despartă şi să se alăture acestui proces de unificare a dreptei”.

Sentimental, ca fost membru al PNL-ului, ca fiind unul dintre cele mai vechi partide din România, cu nume vechi de tot, sigur că aş prefera să rămână numele de PNL (după fuziunea cu PDL-n.r.). Dar eu nu cred că trebuie astăzi să condiţionăm un proiect atât de important pentru România şi pentru ţară de nişte chestiuni care sunt mai degrabă sentimentale”, a adăugat Chiliman.

Întâlnire Andrei Chiliman-Klaus Iohannis, înainte de trecerea fostului liberal la PDL