FUZIUNEA PNL-PDL. Cum îşi împart cele două partide posturile la vârful noii formaţiuni

Partidul ce va rezulta din fuziunea dintre PDL şi PNL va fi condus de doi co-preşedinţi şi va avea patru prim-vicepreşedinţi şi opt vicepreşedinţi regionali, a declarat vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu.

15 iul. 2014, 07:57
FUZIUNEA PNL-PDL. Cum îşi împart cele două partide posturile la vârful noii formaţiuni

Sulfina Barbu a spus, la RFI, că aceste lucruri au fost stabilite în Statut.

Există prevederi tranzitorii, până la 1 ianuarie 2015 o etapă, până la 1 ianuarie 2017 a doua etapă. Cu siguranţă, în această perioadă tranzitorie vom avea doi co-preşedinţi la fiecare nivel, la nivel naţional, nivel judeţean, nivel local şi anume preşedintele fostului PDL şi preşedintele fostului PNL vor fi co-preşedinţii noii formaţiuni, iar Birourile Permanente de conducere se vor reuni de la cele două partide şi va fi o conducere comună, dar sigur, în raport de unu la unu, până la alegerile interne din noul partid„, a precizat Sulfina Barbu.

CITEŞTE ŞI PNL şi PDL se întâlnesc miercuri pentru a decide statutul formaţiunii rezultate din fuziune

Sulfina Barbu precizează că „structura de conducere a noului partid va avea acele domenii de profesionalizare şi anume comisiile de specialitate, la care Partidul Democrat Liberal ţine foarte mult şi am insistat să rămânem pe această structură. Vicepreşedinţii, secretarii executivi vor fi aleşi pe aceste comisii de specialitate, care sunt extrem de importante”.

Vom avea patru prim-vicepreşedinţi în conducerea noului partid. Aşa este deocamdată propunerea şi ei vor fi tot pe domenii de specialitate. Discutăm totul în sistem paritar. Vom avea opt vicepreşedinţi regionali, ei având responsabilitatea de coordonare politică a celor opt regiuni de dezvoltare din România. Ei vor fi ajutaţi de opt secretari executivi la nivel regional. Deci lucrurile acestea sunt deja clarificate, definite şi nu cred că se va reveni asupra lor şi este un Statut care pune foarte mare accent pe resursa umană a partidului. Mă bucur că au acceptat şi partenerii noştri de la Partidul Naţional Liberal să ne axăm foarte mult pe gestiunea carierei membrilor de partid, a militanţilor lui în interiorul partidului şi se pune foarte mare accent pe experienţa profesională, pe integritate, pe moralitate şi pe o bună reputaţie a membrilor de partid, ca şi criterii de selecţie a resursei umane”, explică Sulfina Barbu.

CITEŞTE ŞI FUZIUNEA PNL-PDL. Cum se va numi viitorul partid. Propunerea lui Stolojan