G4Media.ro: Proiect de ordonanţă prin care Liviu Dragnea ar scăpa de condamnarea definitivă din Dosarul Referendumul

Ministerul Justiției are în lucru un proiect de ordonanţă de urgenţă, care introduce posibilitate ca cei condamnați de completurile de 5 judecători în perioada 2014 – 2018 (completuri declarate nelegale de CCR) să poată face contestație în anulare – chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile de depunere a contestației, scrie G4Media.ro, citând surse guvernamentale. Ordonanţa l-ar scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea din Dosarul Referendumul.

RomaniaTV.net
22 mart. 2019, 13:05
G4Media.ro: Proiect de ordonanţă prin care Liviu Dragnea ar scăpa de condamnarea definitivă din Dosarul Referendumul

Proiectul consultat de G4Media.ro i-ar redeschide lui Liviu Dragnea procesul Referendumul, finalizat în 2016 cu o condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare. Aceasta ar echivala cu faptul că liderul PSD nu ar mai avea cazier și ar putea fi inclusiv premier.

Proiectul arată că un condamnat poate depune contestație în anulare împotriva sentinței definitive și în procesele în care termenul de introducere a contestației în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018, dacă ”instanța de apel nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate. Adică exact cazul lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv tocmai în 2016 în dosarul Referendumul.

Fragment din proiectul de OUG al Ministerului Justiției, numit ”Proiect de act normativ pentru luarea unor măsuri referitoare la contestația în anulare reglementată de Legea 135/2010 privind Codul de procedură penală”.

1. Contestația în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 lit. d) teza I CPP împotriva hotărârilor judecătorești definitive pronunțate în apel de complete de 5 judecători al ÎCCJ după intrarea în vigoare a CPP și pentru care termenul de introducere a contestației în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuți de art 427 alin 1 CPP, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei OUG.

Citeşte materialul integral pe G4Media.ro.