Gabi Luncă va fi înmormântată într-un cadru restrâns cu porumbei albi şi covor roşu. Artista a murit de COVID

Gabi Luncă va fi înmormântată într-un cadru restrâns. Familia este nevoită să respecte protocolul COVID.

04 apr. 2021, 10:43
Gabi Luncă va fi înmormântată într-un cadru restrâns cu porumbei albi şi covor roşu. Artista a murit de COVID
Gabi Luncă, înmormântată duminică într-un cadru restrâns. Artista a murit de COVID

Gabi Luncă, înmormântată într-un cadru restrâns. Îndrăgita artistă avea 83 de ani și fusese internată la Spitalul Județean Ilfov, fiind bolnavă de COVID-19. Fetele artistei Gabi Luncă au decis să organizeze un priveghi pentru artistă. Cei care au respectat-o pot veni să își ia rămas bun de la aceasta, la Romexpo.

Gabi Luncă, înmormântată duminică într-un cadru restrâns

Citeşte şi De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus. Fiica ei a dezvăluit totul: „Nu a realizat când a luat boala”

Dacă Direcția de Sănătatea Publică nu va acorda o derogare, atunci familia îndrăgitei artista va trebui să respecte regulile de înmormântare pentru persoanele decedate în urma infecţiei cu virusul SARS-COV-2, informează Antena 3.

Sicriul cu trupul artistei va fi ridicat, duminică de la Spitalul Judeţean Ilfov. Acesta va fi închis, şi va fi dus direct la cimitirul Dămăroaia, acolo unde cântăreaţa avea loc de veci.

Familia marii cântărețe a făcut o solicitare la DSP, în urma căreia a fost aprobată o înmormântare creștinească pentru Gabi Luncă, chiar un spectacol în memoria marii doamne a muzicii lăutărești, de la care nu vor lipsi porumbeii albi și covorul roșu. Mai mult, familia dorește să-i îndeplinească acesteia ultima dorință: aceea de a fi înmormântată alături de soțul ei, Ion Onoriu, decedat în 1988.

Acordeonistul Ion Onoriu, fostul soț al lui Gabi Luncă, este înmormântat la Cimitiriul Străulești, însă marea doamnă a muzicii lăutărești, Gabi Luncă, a vrut să-și doarmă somnul de veci la Dămăroaia. Familia îi va îndeplini dorința solistei și îi va deshuma și muta trupul neînsuflețit al lui Ion Onoriu, care va fi înmormântat alături de soția lui, Gabi Luncă, tot la Dămăroaia. Medicii de la Spitalul Județean Ilfov au anunțat că vor ține trupul neînsuflețit al solistei în spital până luni, așa că surse din apropierea familiei Onoriu au dezvăluit, pentru Click!, că înmormântarea ar putea avea loc marți. “Asta a fost dorința mamei mele, să fie împreună cu tata și după moarte. Vom face tot ce este posibil să-i îndeplinim dorința. Îmi înmormântez ambii părinți”, a declarat Rebeca Onoriu, cu lacrimi în ochi, în exclusivitate pentru Click!

Reamintim că artista în vârstă de 83 de ani a murit în noaptea de vineri spre duminică, la Spitalul Județean din Ilfov, acolo unde era internată de două săptămâni. Aceasta a venit cu o afectare pulmonară de 90%, aproape chiar de 100%. Ulterior, ea a fost intubată, iar în cadrul spitalului, în cazul său s-a respectat procedura de infectare cu COVID-19.

„Pacienta de 82 ani internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 14.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocoalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asociate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei” , au precizat reprezentanții Spitalului Județean Ilfov.

Citeşte şi EXCLUSIV. Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Fiica regretatei artiste: „Ştiţi ce mi-a spus?”

Familia regretatei artiste crede că aceasta a luat virusul de la o menajeră.

“Din cercetările noastre, îmbolnăvirea mamei s-ar datora menajerei noastre. Ea e cea de la care ar fi plecat boala. Nu a știut, nu a realizat în timp util că a luat boala, la rândul ei, iar când a făcut, era prea târziu, fiindcă în cazul mamei s-a impus foarte repede spitalizarea sa, dată fiind şi vârsta pe care o are”, declara recent fiica artistei.

Cine este Gabi Luncă

Alături de Dona Dumitru Siminică, Romica Puceanu și Victor Gore, Gabi Luncă aparținea generației „clasice” a muzicii lăutărești urbane. Ce o făcea pe Gabi Luncă să strălucească erau „vibratourile dulci”.

Era consideră „marea doamnă” a muzicii lăutărești, iar jurnalista germană Grit Friedrich, spunea: „Vocea de argint a lui Luncă, cântecul său ușor încordat au fost de multe ori copiate, însă nimeni nu a reușit să o egaleze.“

Gabi Luncă s-a născut în Prahova, pe 16 octombrie 1938. La 3 ani jumătate a rămas orfană de mamă. Atât ea, cât şi ceilalţi 5 copii ai familiei Luncă au crescut în condiţii nu tocmai bune, din cauza mamei vitrege. A făcut doar 7 clase, apoi s-a angajat ca muncitor necalifcat, la săpat șanțuri. Pentru că avea o vice foarte frumoasă, colegele de muncă se ofereau să-i facă norma, pentru ca ea să le cânte. Astfel a început să participe la diverse concursuri li, bineînțeles, să le câștige.

Trecerea în neființă a îndrăgitei Gabi Luncă vine după un șir de tragedii care îndoliază lumea artistică din România. În urmă cu o săptămână se stingea din viață, tot din cauza COVID-19, Cornelia Catanga, iar vineri dimineaţă Nelu Ploieşteanu.