Gabi Luncă va fi înmormântată într-un cadru restrâns cu porumbei albi şi covor roşu. Artista a murit de COVID

Gabi Luncă va fi înmormântată într-un cadru restrâns. Familia este nevoită să respecte protocolul COVID.
Loredana Brumă
04 apr. 2021, 10:43
Gabi Luncă va fi înmormântată într-un cadru restrâns cu porumbei albi şi covor roşu. Artista a murit de COVID
Gabi Luncă, înmormântată duminică într-un cadru restrâns. Artista a murit de COVID

Gabi Luncă, înmormântată într-un cadru restrâns. Îndrăgita artistă avea 83 de ani și fusese internată la Spitalul Județean Ilfov, fiind bolnavă de COVID-19. Fetele artistei Gabi Luncă au decis să organizeze un priveghi pentru artistă. Cei care au respectat-o pot veni să își ia rămas bun de la aceasta, la Romexpo.

Gabi Luncă, înmormântată duminică într-un cadru restrâns

Citeşte şi De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus. Fiica ei a dezvăluit totul: „Nu a realizat când a luat boala”

Dacă Direcția de Sănătatea Publică nu va acorda o derogare, atunci familia îndrăgitei artista va trebui să respecte regulile de înmormântare pentru persoanele decedate în urma infecţiei cu virusul SARS-COV-2, informează Antena 3.

Sicriul cu trupul artistei va fi ridicat, duminică de la Spitalul Judeţean Ilfov. Acesta va fi închis, şi va fi dus direct la cimitirul Dămăroaia, acolo unde cântăreaţa avea loc de veci.

Familia marii cântărețe a făcut o solicitare la DSP, în urma căreia a fost aprobată o înmormântare creștinească pentru Gabi Luncă, chiar un spectacol în memoria marii doamne a muzicii lăutărești, de la care nu vor lipsi porumbeii albi și covorul roșu. Mai mult, familia dorește să-i îndeplinească acesteia ultima dorință: aceea de a fi înmormântată alături de soțul ei, Ion Onoriu, decedat în 1988.

Acordeonistul Ion Onoriu, fostul soț al lui Gabi Luncă, este înmormântat la Cimitiriul Străulești, însă marea doamnă a muzicii lăutărești, Gabi Luncă, a vrut să-și doarmă somnul de veci la Dămăroaia. Familia îi va îndeplini dorința solistei și îi va deshuma și muta trupul neînsuflețit al lui Ion Onoriu, care va fi înmormântat alături de soția lui, Gabi Luncă, tot la Dămăroaia. Medicii de la Spitalul Județean Ilfov au anunțat că vor ține trupul neînsuflețit al solistei în spital până luni, așa că surse din apropierea familiei Onoriu au dezvăluit, pentru Click!, că înmormântarea ar putea avea loc marți. “Asta a fost dorința mamei mele, să fie împreună cu tata și după moarte. Vom face tot ce este posibil să-i îndeplinim dorința. Îmi înmormântez ambii părinți”, a declarat Rebeca Onoriu, cu lacrimi în ochi, în exclusivitate pentru Click!

Reamintim că artista în vârstă de 83 de ani a murit în noaptea de vineri spre duminică, la Spitalul Județean din Ilfov, acolo unde era internată de două săptămâni. Aceasta a venit cu o afectare pulmonară de 90%, aproape chiar de 100%. Ulterior, ea a fost intubată, iar în cadrul spitalului, în cazul său s-a respectat procedura de infectare cu COVID-19.

„Pacienta de 82 ani internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 14.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocoalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asociate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei” , au precizat reprezentanții Spitalului Județean Ilfov.

Citeşte şi EXCLUSIV. Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Fiica regretatei artiste: „Ştiţi ce mi-a spus?”

Familia regretatei artiste crede că aceasta a luat virusul de la o menajeră.

“Din cercetările noastre, îmbolnăvirea mamei s-ar datora menajerei noastre. Ea e cea de la care ar fi plecat boala. Nu a știut, nu a realizat în timp util că a luat boala, la rândul ei, iar când a făcut, era prea târziu, fiindcă în cazul mamei s-a impus foarte repede spitalizarea sa, dată fiind şi vârsta pe care o are”, declara recent fiica artistei.

Cine este Gabi Luncă

Alături de Dona Dumitru Siminică, Romica Puceanu și Victor Gore, Gabi Luncă aparținea generației „clasice” a muzicii lăutărești urbane. Ce o făcea pe Gabi Luncă să strălucească erau „vibratourile dulci”.

Era consideră „marea doamnă” a muzicii lăutărești, iar jurnalista germană Grit Friedrich, spunea: „Vocea de argint a lui Luncă, cântecul său ușor încordat au fost de multe ori copiate, însă nimeni nu a reușit să o egaleze.“

Gabi Luncă s-a născut în Prahova, pe 16 octombrie 1938. La 3 ani jumătate a rămas orfană de mamă. Atât ea, cât şi ceilalţi 5 copii ai familiei Luncă au crescut în condiţii nu tocmai bune, din cauza mamei vitrege. A făcut doar 7 clase, apoi s-a angajat ca muncitor necalifcat, la săpat șanțuri. Pentru că avea o vice foarte frumoasă, colegele de muncă se ofereau să-i facă norma, pentru ca ea să le cânte. Astfel a început să participe la diverse concursuri li, bineînțeles, să le câștige.

Trecerea în neființă a îndrăgitei Gabi Luncă vine după un șir de tragedii care îndoliază lumea artistică din România. În urmă cu o săptămână se stingea din viață, tot din cauza COVID-19, Cornelia Catanga, iar vineri dimineaţă Nelu Ploieşteanu.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări