Gabriel Biriş şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor

Gabriel Biriş şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a anunţat, joi, Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Gabriel Biriş şi-a asumat proiectul de modificare a Codului Fiscal, afirmând că prevederile proiectului ar fi benefice şi sunt în spiritul simplificării fiscale.

RomaniaTV.net
08 sept. 2016, 12:44
Gabriel Biriş şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că premierul Cioloş i-a mulţumit acestuia pentru activitatea în Executiv, dar a precizat şi că acesta a lansat în dezbatere publică măsuri pe care Cabinetul nu şi le asumă.

„În acastă dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş şi premierul a acceptat această demisie”, a anunţat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a spus că Gabriel Biriş are experienţă în mediul privat şi a venit în Guvern cu multe propuneri bune, însă în cazul propunerilor privind Codul fiscal Executivul are un mandat clar de simplificare a fiscalităţii şi de menţinere sau chiar scădere a nivelului taxării, pe care Biriş nu l-a respectat.

„Din păcate Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public măsuri pe care acest Guvern nu şi le asumă”, a mai spus Liviu Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a subliniat că secretarul de stat şi-a depus singur demisia şi nu i-a fost solicitată, fiind înregistrată în dimineaţa de joi la Cancelaria prim-ministrului.

Secretarul de stat Gabriel Biriş, responsabil pe partea de de fiscalitate în Ministerul Finanţelor, şi-a asumat miercuri proiectul de modificare a Codului Fiscal afirmând că prevederile proiectului ar fi benefice şi sunt în spiritul simplificării fiscale. El a susţinut, însă, că este regretabil că un proiect aflat în lucru a ajuns la presă.