Gabriel Cotabiţă a fost externat. Cine plăteşte serviciile de care a beneficiat artistul

Gabriel Cotabiţă a fost externat, joi, de la Spitalul Elias din Capitală. Potrivit medicilor, care au făcut o declaraţie oficială la scurt timp după externare, starea artistului este mult ameliorată în urma recuperării efectuate în spital. Totodată, medicul Daniela Safta, reprezentantul Spitalului Elias, a subliniat că fără măsurile imediate luate la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Gabriel Cotabiţă nu ar mai fi avut "norocul" de a ajunge să facă recuperare.

RomaniaTV.net
16 iul. 2015, 11:37
Gabriel Cotabiţă a fost externat. Cine plăteşte serviciile de care a beneficiat artistul

Gabriel Cotabiţă a fost externat după 27 de zile de spitalizare la Elias, într-o stare „net ameliorată” faţă de cea de la internare.

„Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabiţă este purtatorul unui defibrilator automat, al cărui scop este prevenirea aritmiilor severe sau recurenţelor de aritmii severe. Psihologic si neurologic este mult ameliorat faţă de momentul externării de la Spitalul de Urgenţă. Va veni la control periodic, iar monitorizarea lui va fi permanentă din punct de vedere medical”, a declarat medicul Dana Safta.

Reprezentantul Spitalului Elias a precizat că statul acoperă costurile comportate de perioada de recuperare: „Nu a plătit nimic, a intrat ca pacient asigurat în sistemul naţional de asigurări, totul a fost gratuit. Complet gratuit! Noi, cei din Elias, nu putem spune decât felicitări celor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru suportul iniţial. În starea lui dramatică, daca acolo nu s-ar fi putut realiza primul moment, nu ar fi ajuns la recuperare. A avut noroc”.