Gabriel Cotabiţă, pe patul de spital. Cântăreţul e ţinut în viaţă de aparate

"Totul e frumos, spectaculos, mă bucur de viaţă şi e bine!". Acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Gabriel Cotabiţă chiar cu câteva minute înainte să facă infarct. Artistul se află de 24 de ore în stare de inconştienţă, pe un pat din spitalul Floreasca. Cântăreţul a suferit un stop cardiorespirator în timp ce se antrena la o sală din centrul Capitalei. Acum, este ţinut în viaţă doar de aparate. 

RomaniaTV.net
09 mai 2015, 08:18
Gabriel Cotabiţă, pe patul de spital. Cântăreţul e ţinut în viaţă de aparate

Gabriel Cotabiţă a căzut ca secerat după câteva zeci de minute de antrenament într-o sală de sport. Colegii de sala au chemat imediat ambulanta.

Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă se zbate între viaţă şi moarte. Un doctor celebru a preluat cazul artistului

Dupa 25 minute de resuscitare, cântărețul a prezentat semne vitale și imediat ce i-a revenit pulsul a fost transportat la spitalul Floreasca.

Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă, interviul pe care l-a acordat cu o oră înainte de stopul cardiac

De 24 de ore, Gabriel Cotabiţă se află la terapie intensivă. Starea lui este critica, însă stabila.

Fiicele și iubita artistului au ajuns la spital imediat, dar nu le rămâne decât să se roage. Deocamdată medicii îl mențin pe aparate pentru a-i monitoriza starea și în funcție de evoluția din următoarele ore, Gabriel Cotabita ar putea fi operat pe cord, asta dacă medicii vor considera ca organismul artistului vă rezista. 

Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă a făcut STOP CARDIAC într-un hotel din Bucureşti. Anunţul făcut de fiicele cântăreţului

Problemele de sănătate ale lui Gabriel Cotabita nu sunt noi. Acesta a mai suferit în trecut un infarct.

Gabriel Cotabiţă era decis să-şi schimbe complet stilul de viaţă şi, din câte se pare, tocmai această dorinţă prea mare l-a adus în pragul morţii. Inima sa a cedat, după dieta draconică şi efortul prea mare. Dieta Dukan, pe care o urmase Cotabiţă, poate da probleme cardiorespiratorii, dar şi să afecteze rinichii sau ficatul, din cauză că este bazată aproape exclusiv pe proteine.

Cu toate că ştia că are probleme de sănătate, Gabriel Cotabiţă se antrena aproape zilnic. Potrivit legii, artistul semnase o fişă în care se declara apt pentru efort, deşi acesta suferise alte două infarcte. Solistului i s-a făcut rău după ce a mers pe bandă 20 de minute, iar apoi, timp de cinci minute, a continuat cu alte exerciţii pentru piept.

Cu doar câţiva ani în urmă, chiar înainte de a începe o diete drastice de slăbire, artistul recunoștea că primul pas pe care l-a făcut a fost să renunţe la alcool şi la ţigări. Nu mai fuma de câţiva ani şi renunţase definitiv la alcool.

Mai mult, Cotabiţă nu era interesat de medicina modernă şi prefera alternativele naturiste, artistul tratându-şi problemele de sănătate mai ales cu ceaiuri.