Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: "Moartea cerebrală înseamnă moartea individului"

Publicat: Marţi, 12 Mai 2015 12:14 // Actualizat: Marţi, 12 Mai 2015 12:14 // Sursa: romaniatv.net

Gabi Cotabiţă nu mai are nicio şansă să-şi revină! Este scenariul sumbru pe care l-au dezvăluit colegii de scenă al artistului, Adrian Enache şi Mihai Pocorschi. Ei spun că Gabi Cotabiţă a intrat în moarte cerebrală şi este ţinut în viaţă doar de aparate.

Gabriel Cotabiţă a fost internat vineri la secţia de Terapie Intensivă de la "Floreasca", după ce a căzut la pământ inconştient în sala de fitness a unui hotel din Capitală. Starea de sănătate a îndrăgitului cântăreţ este în continuare critică.

Citeşte şi: Anunţul care întristează o ţară întreagă. Adrian Enache: "Gabriel Cotabiţă a intrat în moarte cerebrală"

Familia și prietenii apropiați ai lui Gabriel Cotabiță au aflat, luni după-amiază, de la medici că artistul nu mai are activitate cerebrală, iar funcțiile lui vitale sunt menținute artificial, a dezvăluit, pentru "ring", Adrian Enache.

"Noi ne rugăm pentru Gabi, doar că, din păcate, nu mai avem de ce... Am vorbit cu Mihai Pocorschi (colegul lui Cotabiță în trupa VH2 - n.r.), iar medicii au spus că lui Gabi nu-i mai funcționează creierul și că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate, nu se mai poate face nimic acum", a mărturisit, cu tristețe, Adrian Enache.

Mihai Pocorschi a confirmat informația că Gabriel Cotabiță nu are deloc "activitate cerebrală", precizând că respectă dorința familiei de a nu oferi informații despre starea artistului.

"Nu există activitate cerebrală, din câte știu eu. De ce să spunem că e mort sau că nu e mort?! Toată lumea are speranță. Vom vedea ce se întâmplă. Nu ascunde nimeni informațiile, cert e că nu și-a revenit", a declarat, pentru "ring", Mihai Pocorschi.

Prof. dr. Constantin Popa, director onorific al Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, a explicat la România TV ce înseamnă moarte ceebrală şi comă indusă medicamentos.

"Moartea cerebrală înseamnă moartea individului. Sunt nişte criterii pentru a stabili moartea cerebrală. Cred că se exagerează când se vorbeşte de moarte cerebrală din moment ce noi nu ştim care sunt situaţiile obiective de la faţa locului. Coma indusă medicamentos este o stare care poate sa nu insemneze moarte cerebrala ci protecţie neuronală care permite cu un consum energetic mic să restabilească anumite funcţii. Este o variantă prin care se încearcă de a mai proteja anumite celule.

Din comă indusă îşi poate reveni. Dacă vorbim însă de lipsa activităţii cerebrale nu avem ce să discutăm de coma indusa. Coma indusă se face când mai există activitate cerebrală. Când nu mai există, şi avem semne clare clinice şi de laborator că este moarte cerebrală, nu mai este nevoie de comă indusă că nu mai avem la ce s-o folosim. Coma indusă se face când mai sunt speranţe", a declarat prof. dr. Constantin Popa.

Medicii de la spitalul Floreasca au oferit primele date oficiale despre Gabriel Cotabiţă. Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cântăreţul a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

"Pacientul se afla internat in momentul de fata in Sectia de Terapie Intensiva fiind in status post stop cardio-respirator resuscitat si necesitand masuri specifice de terapie intensiva, inclusiv ventilatie mecanica. Starea pacientului este grava, dar stabila;

Investigatiile complexe de la internare pana la momentul de fata indica drept cauza cea mai probabila a stopului cardio-respirator o tulburare severa de ritm cardiac (produs in contextul unor afectiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral;

Pacientul se afla sub ingrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care il evalueaza permanent, in functie de starea pacientului urmand sa se ia in discutie alte eventuale investigatii. Precizam inca o data faptul ca starea pacientului este stabila", se scrie într-un comunicat oficial de la Spitalul Floreasca. 

Într-un mesaj postat luni pe Facebook, fiica lui Cotabiţă le mulţumeşte celor care transmit gânduri bune familiei, precum şi medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cadrele medicale, despre starea lui Cotabiţă: Medicii nu mai pot face nimic, doar Dumnezeu îl mai poate salva

”Multumim din inimă tuturor celor care ne trimit gânduri bune şi vor continua să facă acest lucru şi să ne fie alături. În acest moment, tatăl nostru beneficiază de toată îngrijirea medicală necesară şi mulţumim pe această cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă. Este o perioadă în care familia se concentrează exclusiv asupra stării de sănătate a tatei, drept urmare vom continua să nu răspundem solicitărilor separate din partea presei, iar când va fi cazul pentru declaraţii, le vom face. După cum bine ştiţi, tata este o persoană demnă şi discretă, atât în ce priveşte viaţa lui personală, cât şi în apariţiile publice. Apelăm atât la colegii lui, cât şi la presă să facă posibil ca acest lucru să rămână neschimbat. Înţelegem preocuparea şi o apreciem, însă vă rugăm să nu vă lăsaţi conduşi de emoţii pentru a obţine orice fel de informaţie legată de starea lui. Reprezentanţii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate să ofere informaţii despre evoluţia condiţiei sale de sănătate şi am agreat ca ei să ofere o declaraţie în cursul zilei de astăzi”, scrie fiica lui Gabriel Cotabiţă.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 10:06
...lumea are speranță. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu ascunde nimeni informațiile, cert e că nu și-a revenit”.CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: “Moartea cerebrală înseamnă moartea individului”La câteva ore de la...
13 mai 15:33
...din Capitală. Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca. CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: “Moartea cerebrală înseamnă moartea individului” Investigaţiile complexe făcute...
13 mai 14:45
...din Capitală. Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca. CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: „Moartea cerebrală înseamnă moartea individului” Investigaţiile complexe...
13 mai 12:37
Răspunde | Votează email 0 email
petrescu
ariel sharon a fost in coma 9 ani...si nimeni nu a decuplat apartele cat mai era o sansa cat de mica !
13 mai 09:26
...Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca. CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: “Moartea cerebrală înseamnă moartea individului” ...
12 mai 23:16
...Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca. CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: “Moartea cerebrală înseamnă moartea individului” ...
12 mai 15:15
...sumbru pe care l-au dezvăluit colegii de scenă al artistului, Adrian Enache şi Mihai Pocorschi. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
12 mai 12:30
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8375
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H