Gabriel Dorobanțu, dezvăluiri în premieră despre șlagărul „Hai, vino iar în gara noastră mică!”. Ce se ascunde în spatele acestei piese

Gabriel Dorobanțu a intrat în sufletele oamenilor prin muzica pe care o dăruiește publicului. Acesta a dezvăluit detalii inedite despre șlagărul „Hai, vino iar în gara noastră mică”, apărut în urmă cu 37 de ani.

14 ian. 2024, 08:37
Gabriel Dorobanțu, dezvăluiri în premieră despre șlagărul „Hai, vino iar în gara noastră mică!”. Ce se ascunde în spatele acestei piese
Gabriel Dorobanțu, despre șlagărul „Hai, vino iar în gara noastră mică”

Gabriel Dorobanțu a făcut dezvăluiri inedite referitoare la șlagărul „Hai, vino iar la în gara noastră mică”. Piesa a luat naștere în urmă cu 37 de ani și a fost scrisă de compozitorul Dumitru Lupu, pe versurile lui Florin Pretoian.

Melodia a apărut în 1986 și regăsește pe albumul „Să nu vii să mă cauți” (1994). Piesa este ascultată de români chiar și în zilele noastre, la aproape decenii de când a luat naștere. Artistul a dezvăluit că a cântat-o de 20.000 de ori.

Citește și: Oferta de nerefuzat pe care Romina Gingașu i-a făcut-o Andrei Măruță! ”Piesele mele se aud acasă la Ferrari”

Melodia ar fi trebuit să fie cântată inițial de Ileana Șipoteanu, soția lui Dumitru Lupu. Chiar dacă ni se arătase încântat de piesă, la început, Gabriel Dorobanțu a cântat-o. A fost înregistrată în studioul Televiziunii Române, Paul Enigărescu fiind regizorul muzical. Mai mult, piesa a coincis cu un subiect al vremii de atunci, și anume un incident care a avut loc la Căile Ferate din Brașov.

„Până acum nu m-am gândit să fac o contabilizare a dăţilor în care am prezentat-o pe scenă, dar cred că aş putea spune că am interpretat-o de circa 20.000 de ori. Ca să fiu mai exact, ar fi undeva între 18.000 şi 20.000 de ori.

Melodia aceasta este, într-un fel, cartea mea de vizită, deci nu poate lipsi din niciun spectacol la care iau parte. Fie lumea cât de supărată şi vremurile astea pe care le ştim cu toţii, dacă este Gabriel Dorobanţu, este şi şlagărul cu pricina”, declara Gabriel Dorobanțu pentru Impact.ro.

Citește și: Momente de cumpănă pentru Silvana Rîciu! Artista și soțul său, în fața judecătorilor. ”Am încredere în justiție, vreau să-mi găsesc dreptatea”

Regretatul compozitor Dumitru Lupu vorbise și el despre modul în care a luat naștere piesa „Hai, vino iar în gara noastră mică”. Totul a început într-o sală de balet, la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Meodia fusese compusă pe un „pian dezacordat, vechi, care asigura acompaniamentul exercițiilor coregrafice din fiecare dimineață”. Într-o dimineață, actorul Florin Pretorian i-a lăsat pe pian un text pentru piesa respectivă.