Momente de cumpănă pentru Silvana Rîciu! Artista și soțul său, în fața judecătorilor. ”Am încredere în justiție, vreau să-mi găsesc dreptatea”

Silvana Rîciu și soțul său Nicușor Ioniță au pășit cu stângul în 2024. Cei doi artiști își caută dreptatea la tribunal, după ce s-au trezit cu datorii de zeci de mii de lei.

13 ian. 2024, 17:16
Momente de cumpănă pentru Silvana Rîciu! Artista și soțul său, în fața judecătorilor. ”Am încredere în justiție, vreau să-mi găsesc dreptatea”
Momente de cumpănă pentru Silvana Rîciu!

Momente de cumpănă pentru Silvana Rîciu! Îndrăgiții interpreți de muzică populară spun că nu au de unde să plătească acești bani și speră ca justiția să le rezolve problema.

Citește și Silvana Rîciu își ia adio de la carieră! Motivul pentru care e nevoită să renunțe la scenă

Momente de cumpănă pentru Silvana Rîciu!

Concret, Silvana Rîciu și Nicușor Ioniță s-au trezit peste noapte cu datorii de peste 40.000 de lei pe care trebuie să îi restituie statului, deoarece în perioada pandemiei au primit, la fel ca și alți artiști, o indemnizație.

„În perioada pandemiei artiștii nu au fost lăsați să muncească, iar statul a dat indemnizații. Toată lumea s-a grăbit să spună că primim bani degeaba. Lucrurile nu au stat chiar așa, ulterior am aflat că din suma respectivă de 4000 de lei pe lună, trebuie să plătim 42%. După ce s-a încheiat perioada, adică după ce banii au fost cheltuiți. Bineînteles că nimeni nu a avut bani să dea pe atâtea luni cei 42% și ni s-a pus popriri pe conturi. Până nu de mult am am avut și eu poprire. În acest timp, statul a impus să se mai ia din aceste sume. Fiecare artist avea de dat banii înapoi pe 5, 6, 7 luni, alții pe 11 luni. Mie și soțului meu ne-a venit notificare să dam înapoi peste de 40.000 de lei. Noi am platit impozit pe banii aceștia. Am ajuns în această situație deoarece nu aveai voie să faci nici măcar 1 leu peste suma pe care o primeai din indemnizație, pentru că ți se ia indemizația înapoi. Noi am mai primit de la acea asociație pentru drepturi de autor, din când în când, câte 100 de lei, câte 200 de lei. Acestea sunt drepturi intelectuale, nu am deschis gura să cântăm în acea perioadă, nici nu aveam unde”, a declarat Silvana Rîciu pentru Spynews.ro

Artista a subliniat că nu are de unde să plătească acești bani și speră ca justiția să facă dreptate.

„Nu avem de unde să dăm acești bani. După pandemie s-au desfințat foarte multe instituții de cultură cu care eu aveam contracte, câștigam bani. Deci… sursele de venit s-au diminuat considerabil. Noi suntem o familie cu trei copii, au necesități, merg la școală, grădiniță. Tind să am încredere în justiție, vreau să-mi găsesc dreptatea”, a mai spus artista.

Citește și Silvana Rîciu, probleme cu fiica cea mare: „Mi-e frică. E cam mică, totuși”