Gabriel Mutu, PSD Bucureşti, replică pentru Firea: Primarii celor şase sectoare au cerut transferul fondurilor din impozitul pe venit

Primarul Sectorului 6 şi lider al PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, afirmă  că transferul fondurilor din impozitul pe venit din bugetul Primăriei Capitalei către bugetele primăriilor de sectoare a fost cerut ministrului de Finanţe de către toţi cei şase edili de sector.

RomaniaTV.net
02 feb. 2019, 17:39

„Banii bucureştenilor, înapoi la ei! Este pentru prima oară când sectoarele Municipiului Bucureşti sunt finanţate corect şi se vor dezvolta unitar! Impozitele pe venit, achitate de bucureşteni se întorc în investiţiile pe care le desfăşoară primăriile de sector. Acum vin bani în plus pentru cetăţeni, repartizaţi direct bucureştenilor şi nu există tăieri de fonduri pentru bugetele locale. Guvernul României alocă, începând cu acest an, peste 1,1 miliarde de lei de la Bugetul de stat pentru fondurile necesare dezvoltării investiţiilor locale. Este pentru prima dată când aceşti bani nu se mai risipesc prin bugetul Capitalei, pe concerte, târguri, spectacole şi alte evenimente de acest tip, efectuate de Gabriela Firea”, afirmă Gabriel Mutu, în documentul menţionat.

El a ataşat comunicatului şi o minută a unei întâlniri din 30 ianuarie dintre primarii de sectoare şi ministrul de Finanţe.

Citeşte şi:  Gabriela Firea, atac dur la Liviu Dragnea într-o scrisoare deschisă: Nu vrea decât să provoace haos în Capitală

„Propunerea transferării fondurile din impozitul pe venit înapoi către cetăţeni, direct prin intermediul autorităţilor locale a fost asumată de toţi primarii celor şase sectoare ale Capitalei şi înaintată ministrului de finanţe. Primarul sectorului 1, a cărui semnătură nu apare pe această scrisoare a transmis că sprijină această decizie, pentru dezvoltarea unitară a sectoarelor”, a evidenţiat primarul sectorului 6.

El mai argumentează că necesităţile cetăţenilor din Bucureşti sunt cunoscute cel mai bine de primarii de sector.

„Cetăţenii au nevoie de investiţii locale, în reabilitarea termică a imobilelor de locuit, în modernizarea şcolilor şi a străzilor, în amenajarea parcurilor şi a domeniului public, dar şi pentru multe alte proiecte durabile. Toate acestea sunt cunoscute cel mai bine de primarii de sector, care sunt apropiaţi comunităţilor pe care le administrează. Decizia Guvernului vine, astfel, în beneficiul celor care îşi doresc transparenţă totală în administrarea banului public şi în investiţiile de durată pentru Bucureşti”, a concluzionat Gabriel Mutu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, într-o scrisoare deschisă către bucureşteni transmis sâmbătă, că prin proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finanţe, municipiului Bucureşti i se taie aproape 25% din buget, iar concluzia este că liderul PSD, Liviu Dragnea, „îi urăşte pe bucureşteni”.

„Cu toată responsabilitatea, vă aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu două-trei le-a luat”, afirmă Gabriela Firea, în scrisoarea menţionată.

Ea îl acuză pe liderul PSD că vrea să provoace haos în Capitală şi să învrăjbească Primăria Capitalei cu primăriile de sector.