Gabriel Oprea: Am decis să revin în politica mare

Gabriel Oprea, fostul lider UNPR, a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că va reveni în viaţa politică, după o pauză de doi ani, de la scandalul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

RomaniaTV.net
23 iun. 2018, 10:04
Gabriel Oprea: Am decis să revin în politica mare

„După o perioadă tulbure prin care a trecut partidul de la începutul anului 2016, după o serie de evenimente nefericite, care au creat un context nefavorabil pentru UNPR, iată că astăzi putem spune, cu încredere, că suntem pregătiţi să revenim în politica de vârf, acolo unde vedem că este nevoie de noi. E clar că România are nevoie de altceva. După o perioadă tulbure prin care a trecut partidul de la începutul anului 2016, după o serie de evenimente nefericite, care au creat un context nefavorabil pentru UNPR, iată că astăzi putem spune, cu încredere, că suntem pregătiţi să revenim în politica de vârf, acolo unde vedem că este nevoie de noi.  E clar că România are nevoie de altceva.

Am decis să revin în politica mare. Obiectivele noastre sunt să avem reprezentați în Parlamentul European și să avem un cuvânt de spus la alegerile prezidențiale. Vom susține cel mai bun candidat. În urmă cu doi ani, UNPR s-a aflat în faţa unui moment dificil. Eu m-am confruntat cu o situaţie foarte grea pe care o cunoaşteţi şi care a condus la decizia mea de a demisiona din funcţia de preşedinte pentru a da partidului o şansă în plus în plină campanie electorală. Nu a fost o decizie uşoară, dar am făcut-o pentru a nu permite ca discuţiile şi contextul creat în jurul meu să afecteze imaginea partidului.

Am decis să mă pun la dispoziţia justiţiei. Onoarea a fost mereu cel mai important reper din viaţa mea. Sigur că în această perioadă am aflat că în politica din România nu mai este nevoie de onoare şi am înţeles că onoarea politică este considerată naivitate. Cu toate că România are nevoie din ce în ce mai mult de onoare”, a declarat Gabriel Oprea, potrivit Stiri pe surse.