Gabriel Oprea, atenţionat de un lider de partid: „Nu aşa se face, domnule vicepremier!”

Vicepremierul Gabriel Oprea nu a prezentat, până la această oră, o poziţie oficială privind accidentul de marţi seara în care un poliţist din coloana acesstuia şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o groapă. Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu îi transmite lui Oprea că este inacceptabil "să minimalizeze o tragedie".

22 oct. 2015, 13:22
Gabriel Oprea, atenţionat de un lider de partid: „Nu aşa se face, domnule vicepremier!”

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Poliţia Capitalei a confirmat, joi, că poliţistul asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a transmis, joi, un mesaj vicepremierului Gabriel Oprea.

„Nu așa se face, domnule vicepremier Oprea, ministru al Afacerilor Interne!

Nu se așteaptă două zile, să vă mai gândiți dacă este cazul sau nu să admiteți că polițistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială.

Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliției Capitalei să minimalizați o tragedie. Trebuie să furnizați familiei, opiniei publice, colegilor polițiști toate informațiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?

O politică responsabilă înseamnă asumare și transparență, așa că vă solicit să reveniți asupra exercițiului de comunicare cu care sunteți dator opiniei publice”, scrie Alina Gorghiu pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Poliţia Capitalei confirmă: Poliţistul care a murit făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea

„Dacă vicepremierul Gabriel Oprea nu lămurește urgent și complet toată situația nu există altă soluție decât demisia sau demiterea acestuia.„, a completat ulterior Gorghiu.