Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, apariţie surprinzătoare la sediul PSD. Explicaţia Vioricăi Dăncilă

Alegeri prezidenţiale 2019. Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne care a demisionat din guvernul Ponta după moartea polițistului Bogdan Gigină, a apărut la sediul PSD la ora difuzării rezultatelor de tip exit poll. 

24 nov. 2019, 19:27
Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, apariţie surprinzătoare la sediul PSD. Explicaţia Vioricăi Dăncilă

UPDATE: Viorica Dăncilă a explicat, duminică seară, de ce fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost la sediul PSD. Ea a anunțat că fostul lider UNPR este acum vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are și drept de vot, funcție obținută ca lider sindical, în urma semnării unui protocol de colaborare.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăția, cu Uniunea Militarilor și Polițiștilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național. Avem cu cinci sindicate. Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată despre motivul pentru care Gabriel Oprea a fost prezent duminică la sediul PSD.

Gabriel Oprea a fost surprins de ziariști în sediul PSD imediat după apariția exit-poll-urilor care au consfințit înfrângerea zdrobitoare a Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, scrie g4media.

Citeşte şi: Exit poll Sociopol. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu 67%. Viorica Dăncilă a strâns doar 33%

Exit poll Sociopol. Klaus Iohannis a câştigat a doilea mandat prezidenţial, potrivit sondajului exitpoll realizat de institutul Sociopol. Secţiile de votare din ţară s-au închis oficial. Prezenţa la vot la ora 21.00 este de 49,87 la sută, peste 9 milioane de români exercitându-şi dreptul de vot, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). În diaspora, votul continuă, până la ora 21.00 votând peste 900.000 de români.

Sociologul Mirel Palada a făcut duminică estimări privind participarea românilor la votul la alegerile pentru turul II al prezidențialelor.

EXIT POLL CURS-AVANGARDE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019: Klaus Iohannis, victorie zdrobitoare în faţa Vioricăi Dăncilă

„La orele 14:30, participare la vot asemanatoare cu turul 2 din 2009 si ceva mai mare decit turul 1 2019. Estimarea arata ca se va duce spre 52% – doar in tara. Cit era si estimarea in sondaje in ultimele saptamani. Daca adaugam si cele aprox 4-5 puncte procentuale din strainatate, rezulta o participare totala la vot de 57-58”, a anticipat Mirel Palada.

EXIT POLL IRES ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Iohannis, ales preşedintele României pentru următorii 5 ani

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2019. Mirel Palada dezvăluie cifrele participării la vot

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Secţiile de votare din ţară s-au închis oficial. Prezenţa la vot la ora 21.00 este de 49,87 la sută, peste 9 milioane de români exercitându-şi dreptul de vot, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). În străinătate procesul de votare continuă, iar până acum au votat 927.230 de cetăţeni români, din care 909.727 la secţiile de votare, iar restul prin corespondenţă.  

În ţară, secţiile de votare s-au închis, în mod oficial, la ora 21.00. Acolo unde sunt cozi, preşedinţii secţiilor de votare pot solicita prelungirea procesului electoral până cel mai târziu la ora 23.59.

Pâna la ora 21.00, în ţară s-au prezentat la urne 49,87 la sută dintre cetăţenii înscrişi pe listele electorale, adică 9.086.101 de alegători.

În primul tur de scrutin, prezenţa la ora 21.00 era de 47,66%.