Gabriel Oprea cere ISU să monitorizeze zonele afectate de ploile abundente

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus șefilor structurilor de situații de urgență să mențină o atenție sporită și să monitorizeze evoluția situației acolo unde sunt anunțate intensificări ale fenomenelor meteo-hidrologice, conform informării meteorologice, valabilă începând de sâmbătă - ora 10,00 și până duminică - ora 10,00. 

28 mart. 2015, 10:26
Gabriel Oprea cere ISU să monitorizeze zonele afectate de ploile abundente

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, în intervalul menționat vor fi ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp în Dobrogea, în estul și nordul Munteniei și în sudul Moldovei, scrie Agerpres.

Citeşte şi: INFORMARE METEOROLOGICĂ de PLOI ABUNDENTE

În zona Carpaților de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi, potrivit MAI, mai ales sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Inspectoratele pentru situații de urgență au pregătit grupele operative de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații deosebite. Totodată, în județele unde există riscuri legate de alunecări de teren sau de creștere a debitelor cursurilor de apă se vor activa comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea vor fi pregătite pentru a lua măsurile necesare de protecție împotriva inundațiilor”, se arată în comunicatul de presă al MAI.

Sursa amintită precizează că la nivelul fiecărui județ coordonarea unitară a componentelor cu responsabilități în realizarea intervențiilor pentru situații de urgență este realizată de inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe trei zile

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervențiilor menține permanent legătura cu grupele operative din județele vizate de fenomenele meteorologice, care vor raporta periodic evoluția situației de la fața locului”, se menționează în comunicatul citat.


loading...