PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară şi în Bucureşti în weekend

Sfârşitul de săptămână vine cu veşti nu tocmai bune de la meteorologi. Va ploua în cea mai mare parte a ţării. La munte, la peste 1.800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteorologică de ploi şi răcire accentuată, valabilă în intervalul 27 martie, ora 14.00 - 29 martie, ora 14.00. Şi hidrologii au emis avertizare cod galben pentru mai multe bazine din centrul şi sudul ţării.

RomaniaTV.net
27 mart. 2015, 12:40
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară şi în Bucureşti în weekend

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. În sud, în centru şi în est se mai pot acumula, pana duminica dimineata, local 15…20 l/mp şi izolat chiar 30…40 l/mp. Maximele prognozate de catre meteorologi, de la 8 grade in estul Transilvaniei pana la 14 grade, cel mai probabil in nordul Transilvaniei si in Maramures, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată. Vântul sufla mai tare si accentueaza senzatia de rece la munte si trecator cător în Banat, in Crişana şi în sud-est.
În Bucureşti, cerul e mai mult noros şi temporar mai ploua. Vremea e o idee mai rece decat in mod nrmal, cu maxime in jur de 11 grade Celsius.

Citeşte şi: INFORMARE METEO de PLOI abundente şi RĂCIRE accentuată

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea rămâne mai rece decât în mod obişnuit în ultimele zile ale lunii martie, maxime între 6 grade în nordul Moldovei şi in estul Transilvaniei şi 14 grade în Câmpia de Vest. În vest şi in nord-vest ţării cerul va deveni treptat variabil, se arata temporar soarele, dar în celelalte regiuni înnorările sunt accentuate si va ploua pe arii extinse. În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul sufla mai turbulent in sud-vest şi la munte, dar izolat are rabufniri si in celelalte regiuni.

Cer mai mult noros la final de saptamana şi în Capitală, unde va mai ploua temporar. Temperatura maximă va fi în jur de 11 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se încălzeste faţă de ziua precedentă, si maximele vor fi apropiate de mediile climatologice ale sfârşitului de martie, adica asteptam de la 9…10 grade in Maramures si in estul pana la 17…18 grade in regiunile sudice. În vest, in nord si in centru vor fi înnorări mai accentuate si local ploi, ce pot avea şi caracter de aversă. În celalalte regiuni cerul se innoreaza temporar si doar pe arii restrânse mai ploua slab, în special spre seara. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. În nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, izolat se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Dimineata izolat sunt conditii de ceata. Vântul va sufla mai tare la munte, dar trecător şi în celelalte regiuni.
În Capitala vremea devine în general frumoasă şi se va încălzi luni. Doar dimineata sunt conditii de ceata apoi cerul va fi variabil, iar vantul e inca ceva mai agitat. Pana după-amiza mercurul urca in termometre pana la 16…17 grade.

Marti vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul şi nordul ţării, unde înnorările vor fi accentuate, vor fi averse şi trecător descărcări electrice. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe de scurtă durată vor fi pe arii mai restranse. La munte, dar miercuri dimineata posibil şi în Maramureş, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul sufla mai tare toată ţara, dar mai ales la munte. Maximele vor fi intre între 11 şi 19 grade. De miercuri pana spre finalul saptamanii viitoare vremea se raceste pana la valori sub cele normale pentru început de aprilie. Temporar vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse în jumătatea de nord a ţării.