Gabriel Resources: E nevoie de un progres la Legea minelor. Altfel, compania va face „ceva radical diferit”

Directorul general al Gabriel Resources (acţionar majoritar la Roşia Montană Gold Corporation) spune că este nevoie de un progres rapid în privinţa noii legi a minelor din România, în caz contrar compania va fi nevoită să facă "ceva radical diferit" cu controversatul său proiect aurifer, transmite Hot News citând Yahoo! News.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 20:27
Gabriel Resources: E nevoie de un progres la Legea minelor. Altfel, compania va face „ceva radical diferit”

Un proiect de lege care ar fi dat unda verde, in mod specific, inceperii proiectului Rosia Montana, unul dintre cele mai mari proiecte de exploatare aurifera din Europa, a fost respins de o comisie parlamentara romana saptamana trecuta.

Cu toate acestea, raportul intocmit de comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului a propus un cadru legal mai larg pentru exploatarile de minereuri aurifere si argentifere, precum Rosia Montana.

Potrivit directorului general al Gabriel Resources, Jonathan Henry, compania are nevoie sa vada un progres in privinta adoptarii acestei legi in urmatoarele luni ori compania va trebui sa schimbe directia.

El nu a precizat ce anume ar insemna „radical diferit”, dar a spus ca compania isi analizeaza toate optiunile.

Gabriel Resources asteapta de 14 ani sa obtina autorizatiile pentru inceperea proiectului Rosia Montana, aminteste sursa citata.