Gabriel Ţuţu, demis de la conducerea Romarm după scandalul măştilor neconforme pentru MApN

Consiliul de Administrație al companiei Romarm a decis demiterea din funcție a directorului general Gabriel Țuțu, începând cu data de 14 martie 2023.

09 mart. 2023, 15:26
Gabriel Ţuţu, demis de la conducerea Romarm după scandalul măştilor neconforme pentru MApN
Gabriel Ţuţu, demis de la conducerea Romarm după scandalul măştilor neconforme pentru MApN

Gabriel Ţuţu, demis de la conducerea Romarm după scandalul măştilor neconforme pentru MApN. Locul acestuia va fi suplinit de directorul economic al Romarm, potrivit Antena 3.

Gabriel Țuțu a fost reținut la sfârșitul lunii ianuarie într-un dosar de abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu achiziţia de măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19. În prezent, Gabriel Țuțu este cercetat în acest dosar sub control judiciar.

Citeşte şi: Apar noi detalii din dosarul măștilor pentru Armată. DNA: ”Șeful Romarm i-a promis lui Pițurcă recepția și plata echipamentelor anti-Covid, deși știau că sunt neconforme”

„Am primit de la Parchet măsuri suplimentare în situația juridică pe care Gabriel Țuțu o are. Consiliul de Administrație s-a întrunit azi și la finalizarea concediului de odihnă, 14 martie, va fi revocat din funcție. Decizia e luată în Consiliu de Administrație”, a anunţat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Citeşte şi: Acuzațiile oficiale pe care DNA i le aduce șefului Romarm și lui Victor Pițurcă într-un dosar ce vizează achiziții de măști în pandemie

Romarm a confirmat decizia într-un comunicat de presă: „Având în vedere evoluția evenimentelor cu privire la situația domnului Gabriel Țuțu, prin impunerea unor noi obligații în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administrație al CN ROMARM SA a decis revocarea domnului Gabriel Țuțu din calitatea de Director General al companiei, începand cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou Director General, conducerea executivă va fi asigurată de către Directorul Economic al CN ROMARM SA”.