Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Iohannis pentru şefia SIE, va fi audiat joi în Comisia de specialitate

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, în şedinţa de marţi, ca deputatul PSD Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE), să fie audiat joi în Comisia SIE, urmând că săptămâna viitoare să fie votat de plenul Parlamentului, a anunţat secretarul Biroului permanent al Camerei, Georgian Pop, citat de news.ro.

RomaniaTV.net
26 iun. 2018, 11:55
Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Iohannis pentru şefia SIE, va fi audiat joi în Comisia de specialitate

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis acum două săptămâni o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a deputatului PSD Petru-Gabriel Vlase.

Gabriel Vlase este vicepreşedinte PSD, deputat de Bacău aflat la al patrulea mandat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Conform CV-ului său, este doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii (ANI). În 2015, numele lui Vlase apărea în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din judeţul Bacău, în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, în luna mai a acestui an, la doi ani de închisoare cu executare.