Gabriel Zetea, deputat social-democrat: „Rareş Bogdan vorbeşte fără el. Reforma pensiilor speciale tot PSD o va rezolva! Noi ne ţinem de cuvânt!”

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că a depus, luni, amendamentele privind legea pensiilor speciale, explicând faptul că astfel România va îndeplini condiţiile necesare pentru a primi tranşa de aproape trei miliarde euro din PNRR.

29 mai 2023, 17:19
Gabriel Zetea, deputat social-democrat: „Rareş Bogdan vorbeşte fără el. Reforma pensiilor speciale tot PSD o va rezolva! Noi ne ţinem de cuvânt!”

Mesajul viitorului premier Marcel Ciolacu a fost întărit de deputatul PSD Gabriel Zetea, care a subliniat că reforma pensiilor speciale este încă un punct important din PNRR pe care tot social-democraţii îl vor rezolva, deşi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a promis, în 2019 că în 30 de zile de la preluarea guvernării, liberalii vor rezolva această problemă sistemică a României.

„PSD va reforma pensiile speciale!

Rareș Bogdan își poate răcori picioarele în apă rece: jalonul din PNRR va fi îndeplinit!

Au trecut 3 ani și jumătate (imediat vor fi 4 ani de zile) de când Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL trâmbița pe toate canalele de comunicare că în 30 de zile de la preluarea guvernării de către PNL, pensiile speciale vor fi eliminate. PNL a guvernat singur în 2019 și 2020 și alături de USR în 2021. NIMIC din ce a promis Rareș Bogdan nu s-a întâmplat! NIMIC! Pensiile speciale nu doar că nu au fost eliminate dar s-au adăugat noi categorii de speciali în guvernarea PNL, iar apoi în guvernarea PNL-USR!

Sigur, e greu să ceri eliminarea pensiilor speciale atunci când șeful tău direct de partid beneficiază de pensie specială! E foarte greu să ceri reforma pensiilor speciale fără să deranjezi anumite interese care pot afecta interesul tău personal. Rareș Bogdan vorbește fără el, așa cum a făcut de fiecare dată! Îl invit să-și bage picioarele în apă rece și să se răcorească, pentru că reforma pensiilor speciale tot PSD o rezolvă!

Citeşte şi: Radu Cristescu, după apariţia pozelor cu lideri PSD, Coldea şi co-preşedintele AUR la restaurant: „Dl Dîncu şi dl Popa trebuie să dea explicaţii la partid”

PSD însă nu are niciun interes să mențină aceste pensii speciale în forma actuală! Și PSD NU ACCEPTĂ să se piardă niciun ban din PNRR, fapt pentru care vom îndeplini jalonul privind pensiile speciale în România! Azi, în Parlament s-au depus amendamentele privind reforma pensiilor speciale, iar săptămâna viitoare legea va fi votată. Pentru că noi credem în FAPTE, nu în VORBE! Și noi NE ȚINEM DE CUVÂNT!”, a scris Zetea pe Facebook.

Marcel Ciolacu a anunţat că a depus, luni, amendamentele privind legea pensiilor speciale, precizând că „aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme”.

„Am depus astăzi, la Camera Deputaţilor, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol şi sunt decis să merg până la capăt! Ţinta tuturor celor care am lucrat la aceste soluţii este ca principiul contributivităţii să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-şi aranjeze din pix pensii uriaşe, mai mari decât venitul din activitatea profesională”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că prin această acţiune se asigură că România îndeplineşte condiţiile necesare pentru a primit tranşa de peste trei miliarde euro din PNRR.

„Totodată, ne asigură că îndeplinim şi condiţiile necesare pentru ca, odată adoptate toate modificările pe tema pensiilor speciale, România să poată primi o tranşă de peste 3 miliarde de euro din PNRR. Avem o nevoie uriaşă de aceşti bani pentru investiţii în sisteme publice esenţiale, precum Educaţia şi Sănătatea”, a completat Ciolacu.

Citeşte şi: Sondaj CURS: PSD domină autoritar, AUR se apropie de PNL. Coaliţia ar avea o majoritate confortabilă