Radu Cristescu, după apariţia pozelor cu lideri PSD, Coldea şi co-preşedintele AUR la restaurant: „Dl Dîncu şi dl Popa trebuie să dea explicaţii la partid”

Deputatul PSD Radu Cristescu și senatorul AUR Claudiu Târziu s-au atacat reciproc, sâmbătă seara, la România TV, după ce în presă au apărut fotografii cu politicieni și fostul adjunct SRI la un restaurant din București.

27 mai 2023, 23:18
Radu Cristescu, după apariţia pozelor cu lideri PSD, Coldea şi co-preşedintele AUR la restaurant: „Dl Dîncu şi dl Popa trebuie să dea explicaţii la partid”

Imagini cu fostul adjunct SRI Florian Coldea, fostul ministru PSD al Apărării Vasile Dâncu și co-fondatorul AUR Claudiu Târziu, care ar fi urmat să meargă la un restaurant din Capitală, au fost publicate de Gândul.ro. Conform sursei citate, imaginile ar fi fost făcute sâmbătă, la prânz. În imagini apare și deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, și soția acestuia, dar și soția lui Florian Coldea. Imaginile, pe Gândul.ro.

În direct la România TV, Radu Cristescu a avut un dialog contondent cu Claudiu Târziu, dar nu şi-a neglijat nici colegii de partid care au luat masa cu fostul director adjunct al SRI: „Surprinzătoare şi apariţia celor doi colegi ai noştri, dl Dîncu şi dl. Popa, care bineînţeles că vor trebui să dea nişte explicaţii la partid şi, în funcţie de aceste  explicaţii, conducerea va hotârî ce decizii va lua, pentru că nu este corect să te întâlneşti cu domnii Coldea şi Târziu într-un restaurant”.

Vasile Dîncu a fost ministru PSD al Apărării în Guvernul Ciucă și și-a dat demisia în octombrie 2022 după ce a fost criticat atât de premier și președintele PSD, Marcel Ciolacu, cât și de Klaus Iohannis pentru declarațiile făcute despre războiul din Ucraina. Acesta a spus că pacea poate fi negociată dacă Ucraina cedează teritorii.

Deputatul PSD Radu Popa a relatat sâmbătă, într-o postare pe contul său de socializare, care este „povestea adevărată” a întâlnirii pe care a avut-o într-un restaurant din Capitală cu senatorul PSD Vasile Dâncu, senatorul AUR Claudiu Târziu și fostul adjunct SRI, Florian Coldea.
„Povestea adevărata este următoarea: soției mele îi place să gătească și, de aceea, weekendurile le petrecem de obicei cu prietenii, acasă. Sâmbăta asta, nașul nostru, prof. Vasile Dâncu a fost în București si a avut câteva ore libere la prânz. Așa că am profitat de o companie plăcută si l-am invitat în oras. În restaurantul la care am mers se întâmpla să mai fie, printre multi altii, la mese învecinate, alți doi parlamentari – un deputat de la PSD si unul de la PNL – un celebru jurnalist si gen. Florian Coldea cu soția, care erau deja acolo când noi am ajuns”, a scris deputatul.

Dacă pe colegi i-a pasat conducerii PSD, cu co-preşedintele AUR Claudiu Târziu a avut o răfuială personală în direct, redăm o parte din dialog:

Radu Cristescu: Mă amuz de declarațiile de grădiniță ale unui copil speriat, pe numele lui Claudiu Târziu. Acum nicio dovadă mai clară nu ne trebuie a cui creație este AUR-ul.

Dovada legăturii dintre AUR şi Coldea. Gândul, imagini exclusive despre care se va vorbi multă vreme în campaniile electorale

Claudiu Târziu: Dle, dacă permiteți să fiu luat la **** la telefon, eu sunt lider de partid, nu stau de vorbă cu toți analfabeții.

Radu Cristescu: Îmi cer scuze, dle Târziu, nu este cu grădinița, v-a prins cu pantalonii în vine. Cea mai bună dovadă a faptului că AUR e creația securității și a lui Coldea.

Claudiu Târziu: Spuneți o prostie pentru care nu aveți nicio dovadă. Băi frate, care e legătura mea cu Coldea?

Radu Cristescu: Nu ești fratele meu. Băi, securistule, tu cu mine nu ești frate, tu eşti  securist ca si partidul tau.

Claudiu Târziu: Mă-ta e securistă, da? Mă-ta e securistă.

Radu Cristescu: Vorbești cam urât pentru un senator. Avem explicația acum cum a luat AUR 10% din nimic. S-au întâlnit cu stăpânul care i-a creat.

Claudiu Târziu: Oamenii bat câmpii, n-am nicio treabă. Repeți ca un papagal aceeași chestie. Ești în toate mințile?

„Sunt două varinate. Ori a fost făra ştirea lui Simion şi e grav, ori s-a dus cu stirea lui şi iar e grav, si avem acum explicaţia cum a luat AUR 10% din nimic, a mai spus Radu Cristescu. „Și mai este dovada clară că AUR e creația Securității, a venit să ia instrucțiuni de la Coldea. Iar Coldea a jucat cartea progresismului și a băgat USR în Parlament, iar acum că e naționalismul în Europa și-a scos oamenii la încălzire (AUR, n.red.). Nu mai e nevoie de nicio dovadă”, a mai spus deputatul.

Deputatul Radu Cristescu a declarat război băncilor străine: „Dacă vin la putere, aplic legea și-i bag la pușcărie pe hoți, care se îmbogățesc pe spatele românului amărât!” | EXCLUSIV