Gabriela Firea a ales: „Nu îmi doresc să candidez la prezidențiale, ci la alegerile de la Primăria Capitalei”

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a infirmat informația că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, a spus că dorința ei e să fie susținută de partidul din care face parte pentru a reveni la Primăria Capitalei.

07 sept. 2022, 15:55
Gabriela Firea a ales: „Nu îmi doresc să candidez la prezidențiale, ci la alegerile de la Primăria Capitalei”

Gabriela Firea a precizat că, dacă va fi în „formă maximă”, vrea să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei. Planul ei e să reia proiectele pe care le-a început în mandatul ei, dar care au fost înghețate de Nicușor Dan.

„Dacă sunt sănătoasă, cu putere de muncă, mi-aș dori să candidez din nou la Primăria Capitalei și să îmi continui proiectele care acum sunt majoritatea înghețate, în special cele de mare infrastructură, cele din domeniul sănătății și cele din domeniul social (…) Deocamdată, consider că am susținerea colegilor din PSD. Președintele Ciolacu a făcut precizări în ultima perioadă tocmai pentru că au fost tot felul de speculații, cum că nu m-aș bucura de încrederea colegilor. Dacă colegii mei din PSD au un alt candidat care să fie mai mult decât aș putea oferi eu ca și garanție de responsabilitate în administrație, nu este cu supărare. În politică nu este cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine din punct de vedere administrativ, din punct de vedere politic, al energiei, al dorinței de a face și îl voi susține, Nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură”, a spus Gabriela Firea.

Întrebată referitor la o candidatură la prezidențiale, lucru despre care s-a tot discutat prin presă în ultimele zile, Firea a spus clar și răspicat că acest lucru nu se află printre obiectivele ei.

„Este o onoare pentru orice persoană să ajungă în situația de a se discuta despre ea ca fiind un posibil candidat la Primăria Generală, la Președinția României sau într-o altă postură publică. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care au vehiculat și numele meu alături de alte nume de pe scena politică sau care nu sunt acum pe scena politică dar ar putea să fie propunerea unor partide sau a unor alianțe de partide în cursa cea mai importantă pentru alegerea președintelui. Dar, categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la București. Nici nu s-a pus problema din punctul meu de vedere să vizez o altă funcție. Nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidențiale. Eu mi-aș dori să candidez la alegerile de la Primăria Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și Veste bună pentru români. Gabriela Firea a făcut anunţul. A fost aprobat ajutorul financiar: „Ajutăm fiecare cuplu sau femeie singură cu 15.000 de lei

Citește și Ciolacu anunță că Firea nu poate candida și la primăria Capitalei și la prezidențiale: Alegerile sunt în același an și atunci e foarte clar că va fi „candidatul și locul”