Firea a anunţat deschiderea circulaţiei pe Podul Ciurel. Cine a încercat să saboteze construcţia: "Un coleg şi prieten cu Nicuşor Dan"

Publicat: Joi, 17 Septembrie 2020 16:02 // Actualizat: Joi, 17 Septembrie 2020 19:50 // Sursa: romaniatv.net

Gabriela Firea a anunţat că circulaţia pe podul Ciurel va fi deschisă începând de sămbătă, 19 septembrie. Primarul General al Capitalei a ţinut să precizeze şi cine a încercat sabotarea construcţiei podului timp de zece ani. Mai exact, un apropiat al lui Nicuşor Dan.

"Vă anunţ cu mare bucurie că s-a finalizat cea mai mare lucrare de infrastructură din ţară, mă refer aici la Pod Ciurel.Sunt datoare să vă spun care au fost pierderile pe care le suferă bucureştenii. Este vorba şi despre pierderi financiare, s-au plătit în plus aproximativ 10 milioane de euro constructorilor care nu puteau lucra din cauta acestor procese. Abia în ultimii patru ani s-a putut lucra consecvent." , a declarat Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea, dezvăluiri de culise: "Şeful de campanie al lui Nicuşor Dan e soţul domnişoarei mele de onoare, Simona Gherghe"

"Sâmbătă se deschide circulaţia, vă invit să vedeţi cum arată podul Ciurel. Ţin neapărat să vă spun şi ce s-a întâmplat în aceşti ani pentru că nu este vorba despre birocraţia sau constructori care nu şi-au făcut treaba. Când am preluat fotoliul de primar General doar 10% din acest proiect era realizat, 90% s-a realizat în aceşti patru ani"

"În proximitatea podului Ciurel se află o casă, este şi acum pe teren care este propietatea unui co-fondator al asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", un coleg şi foarte bun prieten al domnului Nicuşor Dan, este vorba despre despre domnul Mihai Daneş. Dumnealui, împreună cu Asociaţia şi susţinut de domnul Nicuşor Dan au dat în judecată Primăria sub mai multe pretexte pentru ca podul Ciurel să nu se construiască. Au solicitat să se desfiinţeze autorizaţia de construire, să se anuleze în instanţă uzul de sector 6, nu s-a reuşit, dar s-au pierdut foarte mulţi bani" , susţine Primarul General al Capitalei.

"Sâmbătă se dă drumul la circulaţie, dar trebui să ştie toată lumea ca acest pod care nu este un simplu pod, este un pod peste Dâmboviţa, sunt două pasaje supraterane peste şoseaua Virtuţii şi încă un pasaj peste Dâmboviţa, plus nouă bretele de circulaţie rutieră. S-a terminat această lucrare mare şi vom continua" , a menţionat Gabriela Firea.

DATE TEHNICE POD CIUREL:

 • Date tehnice Nod Virtuții: Lungime totală – aproximativ 1 kilometru
 • Lungime pod hobanat – circa 235 de metri
 • Înălțime pilon central – 68,2 metri
 • Număr de structuri – 12 pasaje rutiere și un pod hobanat
 • Număr de hobane – 24 perechi de hobane

Pentru realizarea proiectului au fost folosite:

 • 66.000 metri cubi de pământ pentru terasamente
 • 20.000 metri cubi de balast stabilizat
 • 11.000 tone de asfalt
 • 40.000 metri cubi de beton
 • 5.150 tone tablier și armătură metalică
 • 310 tone oțel pentru hobane
 • 13 kilometri de bordură
 • 7.5 kilometri de parapete
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti circulaţia Gabriela Firea pod pod ciurel sabotaj
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
27 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H