Gabriela Firea a anunțat strategia de comunicare și planurile pentru alegerile din 9 iunie. „Nu voi ataca pe nimeni, nici măcar pe Nicușor Dan”

Gabriela Firea a anunțat strategia de comunicare și planurile pentru alegerile din 9 iunie, în urma cărora își dorește să ajungă din nou primarul general al Capitalei.

29 apr. 2024, 09:40
Gabriela Firea a anunțat strategia de comunicare și planurile pentru alegerile din 9 iunie.  „Nu voi ataca pe nimeni, nici măcar pe Nicușor Dan”

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria București, a anunțat duminică, într-o intervenție la Antena 3, strategia de comunicare, dar și planurile pentru alegerile din 9 iunie.

Aceasta a spus că nu va ataca „pe nimeni, nici măcar pe Nicușor Dan sau pe Piedone, cu atât mai puțin pe Sebastian Burduja.”

Candidata PSD a făcut și o afirmație referitoare la Nicușor Dan: ”E un primar ineficient, cu un ritm greoi de muncă, s-a închis în birou. El consideră că un subiect greu precum urbanismul trebuie blocat, în loc să discute de dezvoltatorii, cu parlamentarii. Nu trebuie să blocăm orașul, ci să imprimăm regulile.”

Citește și: Gabriela Firea, despre retragerea lui Cîrstoiu şi negocierile cu Piedone: „Am telefonul deschis”. Cum îi caracterizezaă pe contracandidaţi

Gabriela Firea, pe locul doi în sondajele din București

Ultimul sondaj făcut la comanda România TV și realizat de Sociopol, arată ca Gabriela Firea se află pe locul doi în preferințele bucureștenilor, cu un procent de 24%. Prima poziție este ocupată de Nicușor Dan, care a primit 31% de procente în sondaj.

”Sunt candidat de sacrificiu, poate doar această săptămână, pentru că mi-a fost mai greu ca într-un timp scurt să mă mobilizez, după ce mă demobilizasem, să strângem semnături într-un timp foarte scurt.

Timpul era și este comprimat. De aici înainte, odată cu depunerea candidaturii, nu mai pot fi considerat candidat de sacrificiu, pentru că beneficiez de toată susținerea colegilor”, a mai spus candidata PSD, la Antena 3.

Cu toate că are încredere în ea și primește și sprijinul premierului Marcel Ciolacu, Firea recunoaște că mai are de recuperat la anumite capitole.

”Sunt în întârziere, dar cred că voi recupera, pentru că am un atu, acela de a fi fost primar general… Cunosc atât instituția Primăriei cât și instituțiile din subordinea Consiliul General, dar în special problemele Bucureștiului, dar și soluțiile. Pentru că una este să știi la nivel teoretic ce îi doare pe bucureșteni, Capitala având nevoie de proiecte mari, nu doar de panseluțe, tuns iarba și câteva băncuțe.

Cred că avem, în sfârșit, acest mix de instituții care să aducă dezvoltarea dorită de noi toți Capitalei, în sensul proiectelor de transport, preluarea în administrare a centurii ocolitoare a Capitalei, pentru că este parte a transportului local, mai multe stații de metrou, pentru că sunt unele foarte lungi și altele care nu ajung în toate cartierele”.

Citește și: Traian Băsescu, despre posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să devină secretar general al NATO: Nu are nicio şansă