EXCLUSIV | Gabriela Firea a luat Arbidol pentru a se trata de COVID-19. „Vorbesc din proprie experienţă”

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a declarat, duminică, în direct la România TV, că dotarea spitalelor, susţinerea cadrelor medicale şi aprovizionarea farmaciilor cu medicamente antivirale anti-COVID sunt printre măsuri pe care PSD le va aplica în domeniul Sănătăţii dacă va prelua puterea.

07 nov. 2021, 19:39
EXCLUSIV | Gabriela Firea a luat Arbidol pentru a se trata de COVID-19. „Vorbesc din proprie experienţă”

De asemenea, Gabriela Firea a luat Arbidol pentru a se trata de COVID-19. Dezvăluirea a fost făcută, duminică seara, în direct la România Tv, chiar de fostul edil al Capitalei.

„Nu s-au găsit tratamente de bază şi ieftine, la îndemâna oricui în farmacii. Mă refer la antivirale. A trebuie ca fiecare să se descurce în familie, printre prieteni, cunoştinţe. Celebrul Arbidol care costa puţin la începutul pandemiei şi acum se vinde foarte scump. Este foarte căutat. (…) Lipsa informaţiilor, nu se explică cu predicat şi subiect dacă este bun acest antiviral. Cred că e foarte bun în lipsă de altceva.

Nu este atât de toxic sau ca alte medicamente, pentru că m-am tratat şi eu în afecţiunea cauzată de SARS-COV-2 cu acesta şi vorbesc din proprie experienţă”, a declarat Gabriela Firea, în direct la România TV.

Citeşte şi: Arbidol, medicament minune pentru COVID. Nu este aprobat în UE și bolnavii trebuie să meargă în Republica Moldova să îl ia

De asemenea, prim-vicepreşedintele PSD a acuzat autorităţile că nu au luat măsuri pentru a preveni valul patru al pandemiei. Gabriela Firea nu a ratat ocazia de a lansa un nou atac al adresa primarului general Nicuşor Dan pe care l-a acuzat că a oprit programele de testare iniţiate de fosta administraţie PSD.

„Suntem la doi ani de la debutul pandemiei şi România se comportă ca şi cum astăzi sau ieri ar fi aflat că e pandemie. Am avut o vară întreagă în care nu s-au luat măsuri ca în întreaga Europă pentru pregătirea valului patru. În Bucureşti, de exemplu, primarul anunţa astă vară că s-a încheiat pandemia, că aşa a înţeles. A închis spitalul COVID. De asemenea, a oprit aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pentru afecţiunea care e derivată din SARS-COV-2. A oprit toate proiectele privind testarea în şcoli – elevi, profesori, testare gratuită”, a mai spus Gabriela Firea.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Cu ce se tratează Mitică Dragomir de Covid: „Arbidolul este foarte bun. Mi l-a trimis Gigi Becali”

Cât despre intrarea PSD la guvernare, Gabriela Firea a afirmat că au existat discuţii „exploratorii” cu PNL şi a negat că ar urma să preia conducerea Ministerului Muncii.

„Sunt speculaţii. A fost doar o discuţie de tatonare, exploratorie, urmând după acest week-end când s-a lucrat la programul de guvernare, săptămâna viitoare dacă se iau decizii în cele două partide să se realizeze o coaliţie de guvernământ.

Nu e foarte simplu. Suntem două partide măcinate de disputa nedreaptă la care am asistat mai mult de la PNL către PSD, invectivele şi calificativele transmise. Situaţia din ţară e foarte gravă. Trebuie să ne gândim serios dacă e bine pentru poporul român dacă e bine să stăm în Opoziţie sau să participăm la guvernare”, a mai spus Firea.

În cazul în care, PSD va intra la guvernare, Gabriela Firea susţine că printre priorităţi se numără „în primul rând, dotarea şi aprovizionarea spitalelor, susţinerea personalului medical care e obosit şi lipsit de dotări. În toate farmaciile să existe medicamente anvirale”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Gigi Becali: „Dau cadou statului român arbidol şi ivermectină. Doctorii mă sună şi îmi cer medicamente”