Gabriela Firea a răbufnit la adresa Executivului: Opriţi Guvernul criminal. Nu îi mai trataţi pe oameni ca pe adversari!

Gabriela Firea a venit cu un atac dur la adresa guvernanţilor PNL. Fostul edil numeşte Executivul "criminal" şi cere să nu îi mai trateze pe cetăţeni ca pe adversari. Social-democrata face un apel la liberali şi îi roagă să schimbe protovolul de testare COVID pentru români.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 12:04
Gabriela Firea a răbufnit la adresa Executivului: Opriţi Guvernul criminal. Nu îi mai trataţi pe oameni ca pe adversari!

„Opriti guvernul criminal! Pentru ca este crima ignorarea singurei masuri care salveaza vieti : testarea extinsa a populatiei si izolarea pozitivilor, astfel incat sa fie stopata raspandirea comunitara a SarsCov2. Guvernul inconstient poate reduce imediat numărul de cazuri noi, dacă schimbă protocolul de testare, astfel încât toți cetățenii care prezintă risc de infectare să poată fi testați imediat, gratuit.

Costul mare al testelor e prohibitiv pentru foarte mulți cetățeni care sunt responsabili dar care nu-și permit să plătească această sumă.

Au trecut cel puțin 6 luni de când Primăria Generală a propus testarea pe scară largă, pentru izolarea cazurilor pozitive. M-au blocat ca primar, iar acum încep să facă ceea ce propuneam eu atunci.

Calculați câți oameni s-au îmbolnăvit în ultimele 6 luni pentru că acest guvern a blocat testarea din București!

Mai grav, calculați câți oameni au murit în aceste șase luni și care ar fi avut o șansă să evite infectarea dacă Guvernul nu ar fi blocat testarea!

A fost o politică criminală, în care cu bună știință, din jocuri strict politice, a fost pusă în pericol sănătatea și viața multor cetățeni.”, a spus fostul edil al Capitalei.

Gabriela Firea, apel la guvernanţi: Schimbaţi protocolul de testare al cetăţenilor

„Cer guvernului să schimbe protocolul de testare al cetățenilor, astfel încât ORICE PERSOANĂ CARE PREZINTĂ RISC DE INFECTARE SĂ SE POATĂ TESTA GRATUIT.

Stimați Gguvernanți, nu-i mai tratați pe oameni ca pe niște adversari!

Înainte de a pune restricții peste restricții, ar trebui să aveți încredere în cetățeni și să le dați șansa de a participa la combaterea pandemiei.

Dați-le șansa cetățenilor care știu că sunt sau fost contacți indirecți să își facă un test pentru a evita infectarea unor alți cetățeni.

Sunt mulți oameni care nu au simptome dare care au soția, șoțul, un prieten apropiat care a fost contact cu cineva pozitiv.

Multe dintre aceste persoane sunt responsabile și ar merge să își facă un test pentru a exclude riscul de infectare. Dar prețurile sunt prea mari și nu pot face acest lucru.

În loc să îi certe Orban pe oameni că se îmbolnăvesc, ar face mai bine să le dea șansa de a preveni transmiterea virusului.

Dați șansa cetățenilor care sunt în lanțul epidemiologic al unui caz pozitiv să se testeze. Dați această șansă măcar în marile aglomerări urbane.

Am propus, impreuna cu toti colegii mei, în programul de guvernare, o serie de măsuri care pot fi luate imediat de actualul guvern:

1. Extinderea testării – în special în focare.
2. Testarea tuturor indivizilor în zonele cu incidență ridicată pentru identificarea pre-simptomaticilor și asimptomaticilor.
3. Realizarea unei platforme care să permită cetățenilor să se testeze imediat dacă aceștia consideră că prezintă un risc de infectare pentru cei din jurul lor.
4. Extinderea categoriilor care trebuie testate, inclusiv în cazul persoanelor asimptomatice care sunt contacți direcți dar și indirecți.
5. Testarea periodică la 15 zile a personalului medical și a altor categorii expuse la interacțiunea cu publicul.
6. Testarea rapidă a pacienților înainte de consultul din spital
7. Sprijinirea angajatorilor să își testeze angajații periodic – deducerea costului cu testele din sumele impozabile.

#OpritiGuvernulCriminal
#NuLePasaDeOameni„, a declarat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Firea îl acuză pe Orban de corupţie, şantaj şi cumpărare de voturi. „A subfinanţat Primăria Capitalei pentru a câştiga politic


loading...
Partenerii noștri