Gabriela Firea, acuzaţii dure la adresa lui Vlad Voiculescu: "Solicitarea era să nu alocăm bani pentru transplantul de plămâni"

Publicat: Luni, 17 Februarie 2020 22:21 // Actualizat: Luni, 17 Februarie 2020 22:21 // Sursa: romaniatv.net

Primarul general Gabriela Firea a declarat la România TV că Vlad Voiculescu i-a cerut, în perioada în care era ministru al Sănătăţii, să nu aloce fonduri pentru a fi realizate transplanturi de plămâni la Spitalul "Sfânta Maria" din Bucureşit. Edilul susţine că "interesul era ca aceste operaţii să nu se poată realiza în România" pentru ca statul român să plătească în străinătate pentru astfel de intervenţii.

În cadrul emisiunii "Punctul culminant" realizată de Victor Ciutacu, Gabriela Firea a lansat un atac la adresa lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei.

"A solicitat o întâlnire în calitate de ministru al Sănătăţii. Solicitarea imperativă era aceea să nu alocam fonduri Spitalului Sfânta Maria, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, condus de profesorul Narcis Copcă, pentru a nu realiza transplant de plămâni, spunându-mi că pacienţii din România care au nevoie de transplat de plămâni să meargă în străinătate. Să nu susţin acest proiect al domnului Copcă, să nu alocăm fonduri pentru că este o haiducie, este o nebunie şi că nu se va putea realiza transplant pulmonar în România, în condiţii optime. Interesul era ca aceste operaţii să nu se poată realiza în România, pacienţii să meargă în străinătate, statul român să plătească în străinătate aceste sume, iar familiile să se împrumute, să se îndatoreze", a spus Gabriela Firea.

În decembrie 2016, Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, a depus o plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru abuz în serviciu. El a mers la DIICOT, pentru a-şi susţine plângerea penală împotriva lui Vlad Voiculescu, pe care l-a acuzat de moartea unui pacient care nu a putut beneficia de transplant.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre alianţa PSD cu Pro România: "Nu suntem două partide din spuma mării"

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H