Gabriela Firea, acuzații grave pe rețelele de socializare: „Coaliția PNL, USR, UDMR ascunde adevărul despre pandemie”

Gabriela Firea a adus acuzații grave coaliției PNL, USR, UDMR, într-o postare pe rețelele de socializare, în care reproșează mușamalizarea erorilor făcute în timpul pandemiei.

10 mai 2021, 19:33
Gabriela Firea, acuzații grave pe rețelele de socializare: „Coaliția PNL, USR, UDMR ascunde adevărul despre pandemie”

Gabriela Firea

aruncă cu acuzații grave în coaliția PNL, USR, UDMR, printr-o postare pe rețelele de socializare, publicată luni, în care reproșează politicienilor de dreapta că doresc mușamalizarea erorilor făcute în timpul pandemiei.

Firea se declară revoltată pentru că politicienii PNL și USR-PLUS-UDMR au șters de pe ordinea de zi a dezbaterii Plenului, proiectul de lege al Guvernului Cîțu prin care Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate preia gestionarea datelor din domeniul sanitar.

„Sinistra Coaliție a Dreptei înființează un al doilea Minister al Sănătății, ca să acopere prostiile din pandemie. Astăzi, la Senat, PNL și USR-PLUS-UDMR au șters de pe ordinea de zi a dezbaterii Plenului proiectul de lege al Guvernului Cîțu prin care Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate preia colectarea și raportarea datelor din sistemul de sănătate. Liberalii și colegii lor de la USR-PLUS și UDMR sunt atât de disperați să acopere prostiile pe care le-au făcut în pandemie cu raportările infectărilor, decedaților, vaccinaților, încât pentru câteva minute, chiar au șters cu totul Ordinea de zi de pe site-ul Senatului.”, declară Firea în postare.

Gabriela Firea acuză coaliția că refuză inființarea comisei pentru verificarea datelor, în ciuda dovezilor care atestă diferențe majore între cazurile raportate oficial și cele reale.

„De ce parlamentarii puterii refuză înființarea comisiei de anchetă pentru verificarea datelor din pandemie, deși au apărut informații din interiorul Ministerului Sănătății care arată că există o diferență între datele reale și cele oficiale, cu privire la decesele cauzate de COVID?

Gabriela Firea acuză coaliția: „Vinovații să plătească!”

Firea continuă tirada acuzelor la adresa coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR că vor să mute raportările din sănătate la o Autoritate de Management aflată în subordinea directă a primului ministru.

„De ce PNL-USR-PLUS-UDMR vor să mute raportările din sănătate de la Direcțiile de Sănătate Publică și de la Ministerul Sănătății la o Autoritate de Management aflată în subordinea directă a primului ministru?
Coaliția de guvernare este datoare în fața oamenilor să clarifice ceea ce fostul ministru Vlad Voiculescu a reconfirmat “mermeleala” datelor privind pandemia, în interesul politic al puterii.
Românii au dreptul să afle tot adevărul! Iar vinovații să plătească! ” concluzionează Firea în postare.