Gabriela Firea, acuzaţii la adresa lui Nelu Tătaru: „Se implică premierul să facă treaba ministrului Sănătăţii”

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiulu, a acuzat, sâmbătă, la România TV, Ministerul Sănătăţii că a gestionat defectuos criza coronavirus deoarece au fost aglomerate secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din Capitală.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 09:46
Gabriela Firea, acuzaţii la adresa lui Nelu Tătaru: „Se implică premierul să facă treaba ministrului Sănătăţii”

În interviul acordat jurnalistei Cristina Şincai, Gabriela Firea a spus că „este foarte bine să meargă premierul şi să solicite informaţii corecte”.

„Ministerul Sănătăţii trebuie să se preocupe să nu se lase să creeze problema. Este de bun augur ce a spus premierul. Să dispună să se întâmple ce nu s-a întâmplat prin conducerea Ministerului Sănătăţii – o creştere a capacităţii de reacţie.

Este nevoie de o reorganizare. Acest lucru trebuie să-l facă ministerul Sănătăţii”, a afirmat Gabriela Firea la România TV.

Cum a ajuns Bucureştiul pe primul loc în topul infecţiilor de coronavirus. Firea: „Nu este vorba despre bucureşteni”

Bucureștiul a ajuns pentru prima oară în topul naţional cu cele mai multe cazuri de COVID-19 raportate oficial – 4.260. Capitala este urmată în clasament de Suceava, care a raportat cu nouă cazuri mai puţin. 

„Nu este vorba despre bucureșteni, ci despre pacienți internați în București. Nu este focar Bucureștiul. 60% din pacienții internați sunt din alte județe, pentru că aici sunt aduși pacienți nu doar din județele limitrofe”, a declarat Gabriela Firea.

Cel mai modern spital modular din România, construit exclusiv din donaţii, este gata FOTO

„Dacă Ministerul Sănătăţii nu şi-a făcut treaba să organizeze situaţia medicală din Bucureşti, trebuie să vină premierul. Se implică premierul să facă treaba ministrului Sănătăţii”, a precizat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a amintit că Spitalul Colnetina se va deschide pentru toţi pacienţii deoarece în fiecare lună aşteaptă 20.000 de pacienţi să fie trataţi la unitatea medicală ce dispune de 860 de paturi.

„Sunt convinsă că vor exista paturi suficiente şi normale şi la ATI”, a afirmat edilul Capitalei.

Firea susţine că în spitalele din Bucureşti sunt suficiente paturi pentru pacienţii COVID-19: E de neacceptat dezinformarea Guvernului