Cel mai modern spital modular din România, construit exclusiv din donaţii, este gata FOTO

Spitalul modular pentru pacienţi cu coronavirus construit exclusiv din donaţii de Asociaţia Dăruieţte Viaţa în curtea Spitalului Elias din Bucureşti este finalizat. Instituţia medicală a fost ridicată în două luni şi dispune de paturi unde pot fi tratate persoanele care au nevoie de terapie intensivă, pacienţi cu boli infecţioase sau mari urşi.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 11:26

Construcţia spitalului modular a costat peste două milioane de euro, iar spitalul este cel mai modern de acest gen din România. Peste 250.000 de persoane au donat prin SMS pentru construcţia acestuia, zeci de companii sponsorizând proiectul.

Citeşte şi:Imagini de pe şantierul spitalului modular construit exclusiv din donaţii şi sponsorizări. Containerele au fost amplasate VIDEO

„Spitalul Modular 1 Elias este dovada că se pot ridica spitale cu circuite medicale, cu instalații de tratare a aerului, cu gaze medicale pentru fiecare pat etc. Este un spital ridicat în aproximativ două luni, cu 38 de paturi unde se pot trata pacienți care au nevoie de terapie intensivă, pacienți cu boli infecțioase sau, după adaptări ulterioare, mari arși”, a anunțat marți Asociația Dăruiește Viață.

Spitalul modular are 38 de paturi, acestea fiind dotate cu gaze medicale pentru a putea trata cazuri grave, de terapie intensivă. Cu ajutorul acestuia vor creşte numărul de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus şi care va fi transformat, după epidemie, în spital pentru mari arşi.

Din momentul izbucnirii crizei coronavirusului în România, Asociația Dăruiește Viață a direcționat toate donațiile primite către sprijinirea spitalelor în lupta împotriva coronavirusului – aparatură și materiale de protecție. La începutul lunii aprilie, asociația fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu a anunțat că începe construcția unui spital modular în curtea Spitalului Elias din București, unde urmează să fie tratați pacienți infectați cu coronavirus.

Spitalul modular din curtea Spitalului Elias este al doilea spital construit de Asociația Dăruiește Viață, după cel pentru copii bolnavi de cancer, care este în construcție, în curtea Spitalului Marie Curie din București.