Firea anunţă că românii care pleacă în vacanţă în Grecia vor fi testaţi gratuit pentru COVID de Primărie. Când încep înscrierile

Gabriela Firea, primarul general al Municipiului Bucureşti, a anunţat, miercuri, că începând de mâine, bucureştenii se pot înscrie pentru a fi testaţi gratuit pentru coronavirus dacă pleaceă în vacanţă în Grecia. Edilul Capitalei spune că astfel vine în sprijinul persoanelor care nu pot plăti aproape 400 de lei pentru a fi testate în clinici particulare.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 07:55
Firea anunţă că românii care pleacă în vacanţă în Grecia vor fi testaţi gratuit pentru COVID de Primărie. Când încep înscrierile

„Propun azi proiectul prin care şi bucureştenii care pleacă în vacanţa în Grecia, sau spre alte destinaţii care au impus condiţii, să-si poate face test gratuit covid 19, prin grija Primăriei Capitalei. De la debutul pandemiei am testat : cadrele medicale, asistenţii sociali, seniorii din cămine, angajaţii din serviciile de utilitate publică, farmaciştii, ziariştii, vânzătorii la super şi hipermarket, angajaţii teraselor. De azi, o noua categorie: cea a turistilor”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Edilul Capitalei a precizat că mai multe ţări europene cer un test valabil de COVID-19.

„Venim în sprijinul bucureştenilor care nu pot să plătească la o clinică privată 300-400 de lei. Noi ne-am pregătit pentru această perioadă. Am achiziţionat cinci noi aparate realtime PCR”, a precizat primarul general al Cpitalei.

Primăria Capitalei are asocieri cu 12 clinici private şi de state.

„Avem o capacitate zilnică de 1.500 de teste. Nu putem nicio presiune pe aparatele de testare şi nici un dăm la o parte persoanele care au simptome. Este vorba despre de fapt de a folosi la maximă capacitate potenţialul de testare pe care-l avem”, a spus edilul Capitalei.

Începând de mâine, bucureştenii interesaţi se pot înscrie pentru a putea fi teste la adresa de mail: [email protected] 

Persoanele care vor să fie testate pentru COVID-19 vor fi contactaţi de angajaţi ai ASSMB pentru a fi programaţi la una dintre cele 12 clinici.

Turiştii români, întorşi de la graniţa cu Grecia pentru că nu aveau teste. Măsura se aplică de la miezul nopţii