Gabriela Firea anunţă că testarea pentru coronavirus continuă prin proiectul Primăriei Capitalei. „Organizare, da! Panică, nu!”

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a anunţat, joi, că, la propunerea sa, consilierii au aprobat proiectul "Testarea Continuă" prin care creşte capacitatea de testare pentru coronavireus de la 800 la 1.600 de teste pe zi. De asemenea, edilul Capitalei a precizat că au fost achiziţionate încă cinci aparate de testare PSD şi şapte extractoare. Primăria Municipiului derulează în prezent patru proiecte de testare.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 05:49
Gabriela Firea anunţă că testarea pentru coronavirus continuă prin proiectul Primăriei Capitalei. „Organizare, da! Panică, nu!”

„Organizare, da! Panică, nu! Creştem capacitatea de testare a bucureştenilor de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste zilnic! Achiziţionăm încă 5 aparate de testare PCR şi 7 extractoare. La propunerea mea, ca primar general, consilierii au aprobat, în şedinţa de consiliu proiectul «Testarea Continuă», a anunţat Gabriela Firea într-un mesaj publicat pe Facebook.

Primarul general a precizat că, în prezent, Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează patru proiecte de testare despre care susţine că „vin în sprijinul bucurestenilor” – „Testăm pentru Bucuresti”, „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, programul „Pentru cei care nu stau acasă” şi „Vacanta 2020”, partea a-II-a a proiectului „Testăm pentru Bucureşti. 

De asemenea, Gabriela Firea a menţionat că, încă din luna martie a acestui an, Primăria Capitalei a cumpărat 5 aparate Real Time PCR şi extractoare, pentru spitalele Dr. Victor Gomoiu, Dr. Victor Babeş, Spitalul Sfânta Maria şi Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Bals. 

„Pentru că ne dorim să venim în sprijinul bucureştenilor şi a putea realiza cât mai multe teste în vederea unor diagnosticări rapide, achiziţionam încă 5 Aparate Real Time Multiplex PCR şi 7 Sisteme Extracţie Automate Acizi Nucleici, pentru spitalele Colentina, Spitalul „Carol Davila”, Spitalul Dr. Victor Babeş, Coltea şi Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor. Cu aceste aparate, vom putea creşte capacitatea de testare de la 800 de ţeste pe zi la 1.600 de teste”, a adăugat primarul Capitalei.

Bugetului proiectului „Testarea continuă”, asigurat de ASSMB, este de aproximativ 550.000 de euro.

Gabriela Firea anunţă când vor fi desemnaţi OFICIAL candidaţii PSD la alegerile locale şi acuză Pro România că lansează fake news


loading...
Partenerii noștri