Gabriela Firea anunţă scumpiri uriaşe la întreţinere: „Cine acum plăteşte acum 100 de lei, va plăti 300”

Gabriela Firea a susţinut luni o conferinţă de presă la sediul Primăriei Capitalei, în care a discutat probleme de interes pentru bucureşteni şi a făcut şi un anunţ de mare interes.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 15:27
Gabriela Firea anunţă scumpiri uriaşe la întreţinere: „Cine acum plăteşte acum 100 de lei, va plăti 300”

Gabriela firea a anunţat că doreşte ca în mandatul viitor să preia ELCEN în subordinea primăriei, astfel ca producătorul şi distribuitorul de agent termic să aparţină aceleiaşi entităţi, pentru a eficienţiza activitatea.

„Am intenţia clară de a prelua Elcen la primărie, cum este şi normal, aşa este în toată Europa”, a declarat primarul general.

Apoi Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă foarte serios în ce priveşte legea propusă de Ministerul Economiei, condus interimar de Virgil Popescu, conform căreia Primăria nu ar mai putea subvenţiona facturile consumatorilor casnici.

„Cine plăteşte acum 100 de lei, va plăti 300 de lei la întreţinere, dacă proiectul de lege al ministrului Economiei, care e demis, dar funcţionează, va fi adoptat. Este vorba de legea prin care primăria nu ar mai putea subvenţiona consumatorii casnici. Aceşti oameni nu sunt bogaţi, aceşti oameni trebuie ajutaţi”, a atenţionat Gabriela Firea.

Primarul General s-a referit şi la conflictul de plată cu Elcen.

„Dacă guvernul ne va acorda un împrumut la o dobândă bună, cum a făcut anul trecut,, toţi banii se vor duce la plata, în avans, a gazelor. Marota că Primăria organizează concerte de 1 Decembrie şi de Crăciun şi nu plăteşte gazul în avans, e ridicol, pentru că nici nu se compară costurile, Dar totul e politizat acum, aţi văzut, şi ţevile sunt politizate acum”, a afirmat Firea.

Citeşte şi: Orban: Toate OUG aprobate în şedinţa de Guvern vor fi publicate in Monitorul Oficial