Gabriela Firea anunță sprijin financiar pentru părinții copiilor cu autism: Boala poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că pregătește un proiect care are ca scop sprijinirea părinților care au copii diagnosticați cu autism.

26 iun. 2023, 11:07
Gabriela Firea anunță sprijin financiar pentru părinții copiilor cu autism: Boala poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație

Gabriela Firea anunță sprijin financiar pentru părinții copiilor cu autism.

”Un copil cu tulburare de spectru autist este special. Lumea lui este altfel. O știu foarte bine părinții care îi cresc cu multă grijă și iubire. Statisticile neoficiale spun că în România 1 din 51 de copii este diagnosticat cu o astfel de afecțiune. Părinții lor se luptă să îi îi învețe să fie independenți, să se integreze în societate, să nu se simtă singuri și să nu fie victimele care nu îi înțeleg. Părinții copiilor cu autism au nevoie de sprijin nu doar financiar, ci și moral”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Soţia lui Christian Sabbagh, mărturii emoţionante despre afecţiunea de care suferă fiul lor cel mic: „Autismul nu este o boală sau o epidemie”

Ministrul Familiei a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu Daniela Bololoi, președinta Asociației Help Autism, Mariana Sîrbu, director advocacy al Asociației Help Autism, și Roxana Popa, directorul general al Asociației Blue Life, în urma căreia s-a hotărât să lucreze la un proiect prin care să sprijine părinții să lupte pentru recuperarea copiilor cu autism.

Citește și: Ea e copila cu IQ-ul mai mare decât Albert Einstein, care suferă de autism. Deși are doar 11 ani, e deja studentă la master

”Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp.

La finalul anului 2021, erau înregistrați aproape 15.000 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap.
Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație”, a conchis Gabriela Firea.