Ea e copila cu IQ-ul mai mare decât Albert Einstein, care suferă de autism. Deși are doar 11 ani, e deja studentă la master

O copilă de 11 ani pasionată de fizică și spațiu, care suferă de autism, are IQ-ul mai mare decât al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking.

11 mai 2023, 22:07
Ea e copila cu IQ-ul mai mare decât Albert Einstein, care suferă de autism. Deși are doar 11 ani, e deja studentă la master

Adhara Perez e deja studentă la master și cel mai mare vis al ei e să lucreze la NASA și să meargă pe Marte. Copila are o poveste de viață impresionantă, trăiește într-un cartier sărac, iar părinții ei nu au posibilități financiare, însă cu toate acestea nimic nu o oprește să facă tot ce ține de ea pentru visul său.

Citește și Fiul Danei Nălbaru este un geniu. La doar 7 ani se pregătește să dea Bacalaureatul: ”Are sute de cărți citite”

Îi place să studieze și își dorește să fie astronaut la NASA. Deși are doar 11 ani, cu trei ani în urmă a absolvit studiile liceale și a urmat cursurile unei facultăți, iar acum e studentă la master, unde studiază inginerie și matematică. Adhara lucrează deja la Agenția Spațială Mexicană și vrea să-și facă pasiunea cunoscută. Până acum a trebuit să-și schimbe școala de mai multe ori.

”Profesorii nu erau foarte empatici. A început să se excludă, nu voia să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită. Putea să meargă la școală pentru o vreme, dar apoi nu mai putea, adormea, nu mai voia să facă lucruri. Era foarte deprimată, oamenii nu aveau empatie, făceau glume pe seama ei”, a mărturisit mama fetiței, pentru Marie Claire Mexico.

Adhara este atât de determinată și dornică de cunoaștere încât a învățat singură algebra și Tabelul lui Mendeleev. Mama ei nu se aștepta ca micuța să fie un geniu și a crezut că face totul din plictiseală, motiv pentru care a dus-o la psiholog. Specialistul i-a recomandat să o înscrie la o școală pentru copii supradotați. A făcut mai multe teste, iar IQ-ul ei indică 162, depășindu-i chiar pe Albert Einstein sau Stephen Hawking.

Citește și El este Radu Stoleriu, geniul din Iași care se numără printre cei mai buni elevi din Europa la matematică. ”Este un maratonist de cursă lungă”

Copila studiază inclusiv lucrările lui Stephen Hawking și e foarte interesată de spațiu. Vrea să urmeze studii de astrofizică și să lucreze la NASA ca să ajungă pe Marte.