Gabriela Firea aruncă săgeţi către Executiv: Total greșită intenția guvernului de a obligă personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii!

Gabriela Firea e de părere că profesorii, medicii, asistenții sociali, pompierii și polițiștii care nu s-au vaccinat trebuie să aibă acces gratuit la teste.

20 sept. 2021, 14:44
Gabriela Firea aruncă săgeţi către Executiv: Total greșită intenția guvernului de a obligă personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii!

Gabriela Firea aruncă săgeţi către Executiv. Fostul primar al Capitalei spune e normal că statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării.

Gabriela Firea aruncă săgeţi către Executiv. Anunţul făcut de social-democrată

„Total greșită intenția guvernului de a obligă personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii. Adică medici, asistenți, profesori, pompieri etc. Testarea are rol cheie în combaterea pandemiei, cel puțin la fel de important precum vaccinarea. Așa după cum vaccinarea este/trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv în mediul rural și testarea ar trebui să fie accesibilă tuturor. Nimeni nu poate fi constrâns să se vaccineze.

Nu e normal că statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării! De altfel, chiar și Organizația Mondială a Sănătății se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID! Toți cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boală și lucrează în domenii esențiale-profesori, medici, asistenți sociali, pompieri, polițiști-trebuie să aibă acces gratuit/facil la teste pentru a-și exercită profesia în condiții cât mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interacționează. Statul român, societatea românească, au nevoie că aceste categorii profesionale esențiale să lucreze nu să fie silite să plătească un cost prohibitiv al testelor impuse de certificatul verde, fără de care nu mai pot lucra”, transmite Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD.

De altfel, senatorul PSD a declarat că partidul are gata proiectul de lege care presupune plafonarea prețurilor la energia electrică și la gaze şi cere colegilor din Parlament să-l susţină. „Propunem măsuri care să-i protejeze pe toți românii în fața acestor scumpiri exagerate”, spune Gabriela Firea.

„Disperarea oamenilor obișnuiți în privința scumpirilor de nesuportat se lovește de geamurile Palatului Victoria. Puterea de dreapta nu vede, nu aude. Totul e bine în țară, românii o duc wow!
Adevărul este însă cel pe care îl știe toată țara. Cel pe care îl simt românii când merg la cumpărături sau plătesc facturi”, spune senatorul PSD Gabriela Firea

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze: Am ajuns aici pentru că guvernul condus de PNL s-a grăbit cu liberalizarea pieței energiei