Gabriela Firea, avertisment în plină criză a energiei. „Preţul pentru încălzirea apartamentelor din Bucureşti s-a dublat”

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a anunţat, marţi, că preţul pentru termoficarea bucureştenilor s-a dublat începând de astăzi şi ajunge la aproape 1.000 de lei per gigacalorie

18 ian. 2022, 20:59
Gabriela Firea, avertisment în plină criză a energiei. „Preţul pentru încălzirea apartamentelor din Bucureşti s-a dublat”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a precizat că ANRE a aprobat noul tarif care ajunge la aproape 1.000 de lei.

„Astăzi, deci nu acum ceva timp, ANRE a aprobat tariful local… Tariful total ajunge la aproape 1.000 RON per gigacalorie. Adică 980 RON. Deci ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi, foarte grave. Până acum era 490 RON costul per gigacalorie. Încă o dată, 980 crescut de la 490, în condiţiile în care populaţia plătea163 RON, cu subvenţie”, a explicat Gabriela Firea, marţi, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Tariful va fi supus dezbaterii în Consiliul General. Dacă va fi aprobat, următoarele facturi ale bucureştenilor vor fi calculate în funcţie de noile preţuri.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marcel Ciolacu, anunţ bombă despre facturile la energie şi gaze. „Se va ajunge la reglementarea de către stat a preţului”

Prim-vicepreşedintele PSD şi fost primar al Capitalei, Gabriela Firea susţine că Bucureştiul riscă să piardă 300 de milioane de euro din fonduri europene destinate înlocuirii conductelor de termoficare vechi.

Citeşte şi: Ai primit facturi greşite în noiembrie şi decembrie? Cum poţi recupera banii plătiţi în plus

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook, că nu a făcut demersurile necesare pentru începerea unui proiect de reabilitare a 200 km de reţea de termoficare, finanţat din fonduri europene, pe care ea l-ar fi lăsat deja semnat.

„Strigător la cer! Bucureștiul riscă să piardă o șansă financiarā unică, în timp ce mii de familii îngheață în case! Fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, aproape 300 de milioane de euro, sunt la un pas de a fi pierdute! Nicușor Dan nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a moștenit, fără niciun efort, și cu care putea începe reabilitarea sistemului. Este inexplicabil de ce NU a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor, în aproape un an și jumătate de la semnarea contractului! Sunt proceduri de durată, dar care puteau fi începute imediat”, susține Gabriela Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea continuă războiul cu Nicuşor Dan: „Nu a mişcat un deget de când a ajuns primar. Bucureştiul riscă să piardă 300 de milioane de euro din bani europeni”