Gabriela Firea, către ministrul Agriculturii: Importăm carne de porc de aproape 600 de milioane de euro, dar şi brânzeturi. Ce s-a ales de “grânarul” Europei?

"Ce s-a ales de “grânarul” Europei? Importăm și produse de o calitate inferioară celor de la noi!", a scris senatorul PSD Gabriela Firea, pe Facebook, unde a anunţat că a adresat o interpelare pe acest subiect grav ministrului Agriculturii. "Acest guvern nu dă semne să aibă o strategie pentru susținerea agricultorilor și fermierilor români", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

09 iun. 2021, 17:09
Gabriela Firea, către ministrul Agriculturii: Importăm carne de porc de aproape 600 de milioane de euro, dar şi brânzeturi. Ce s-a ales de “grânarul” Europei?

Gabriela Firea avertizează că în prezent România importă carne de porc de aproape 600 de milioane de euro, dar şi brânzeturi şi îi cere ministrului Agriculturii să prezinte „o strategie pentru susținerea agricultorilor și fermierilor români”.

„Masa românilor este în proporţie covârşitoare formată din produse din export. Cifrele oferite de către secretarul de stat din Ministerul Agriculturii sunt şocante. Importăm 70% dintre produsele alimentare. Cumpărăm produse de patiserie de 13 ori mai scumpe pe tonă decât grâul pe care îl exportăm. Cumpărăm inclusiv pâine congelată, deşi, cândva, România era numită grânarul Europei.

Importăm carne de porc de aproape 600 de milioane de euro, dar şi brânzeturi. Suntem dependenţi de importurile de alimente iar acest lucru îi afectează pe toţi românii pentru că ajung să plătească mai mult pentru produse care, de cele mai multe ori, sunt inferioare celor care ar putea fi obţinute în ţara noastră. De aceea, vă solicit să ne informaţi care sunt direcţiile de acţiune ale Guvernului şi ale Ministerului Agriculturii avute în vedere pentru a asigura creşterea ponderii produselor locale în consum şi reducerea importului de alimente”, a spus Gabriela Firea în interpelarea adresată ministrului Agriculturii.

Citeşte şi: Gabriela Firea: „Plicuşor Ban anunţă victorios că începe deratizarea şi dezinsecţia. Aplauze! Avem deja 1,9 milioane de şobolani”

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre coaliția de guvernare: Au manipulat, mințit și furat voturi!


loading...
Partenerii noștri