Gabriela Firea cere redeschiderea pieţelor: Orban şi presedintele să nu blocheze legea

Gabriela Firea cere redeschiderea pieţelor. Fostul primar face apel la premierul Ludovic Orban să nu blocheze intrarea în vigoare a legii care permite deschiderea piețelor în ciuda numărului mare de infectări zilnice cu coronavirus.

13 nov. 2020, 12:18
Gabriela Firea cere redeschiderea pieţelor: Orban şi presedintele să nu blocheze legea

Gabriela Firea cere redeschiderea pieţelor. Fostul primar al Capitalei îi acuză pe Ludovic Orban şi guvernul său că vor să distrugă producătorii agricoli români prin menţinerea pieţelor închise, în ciuda faptului că Parlamentul a votat pentru redeschiderea acestora.
Fostul primar al Capitalei avertizează că închiderea pieţelor şi scoaterea producătorilor agricoli în stradă pentru a-şi vinde marfa îi transformă pe aceştia în „victime sigure ale bolilor cauzate de frig”.

Pietele sunt inca inchise. Producatorii agricoli isi vand marfa in frig, prin parcari, pe strada, sau in fostele piete acoperite carora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig.
Cumparatorii sunt pagubiti, bugetul familiilor este grav afectat. Am analizat aceasta situatie grava impreuna cu social-democratii de la sectorul 2, condusi de colega noastra Rodica Nassar.Parlamentul a adoptat Legea PSD pentru redeschiderea piețelor. Asa ca, îi cerem lui Orban si presedintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituțională sau prin retrimiterea la reexaminare„, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi: Firea îl acuză pe Orban că vrea să distrugă producătorii români şi pe Iohannis că nu va promulga legea redeschiderii pieţelor

Gabriela Firea cere redeschiderea pieţelor de urgenţă şi face apel la premierul Orban „să permită intrarea ei în vigoare cât mai rapid, pentru a pune capăt acestei decizii greșite”.”Nu mai e loc de orgolii în această problemā, pentru că agricultorii români riscă să-și piardă produsele agricole pentru care au muncit un an întreg. Orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români. Nu poate exista nicio justificare de bun-simț de a persista în greșeala de a ține piețele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise„, a conchis Gabriela Firea.

Citeşte şi: Mihai Tudose, despre închiderea pieţelor: „Au zis că le închid că se plăteşte cash. Dacă mută tarabele afară nu se mai plăteşte cash?”