Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban. „Demagogul perfect. O să ceară scuze bucureştenilor”

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, l-a criticat în termeni duri pe Ludovic Orban, după ce fostul preşedinte liberal a contestat modul în care a fost ales Florin Cîţu la congresul PNL de sâmbătă.

27 sept. 2021, 17:21
Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban. „Demagogul perfect. O să ceară scuze bucureştenilor”

Gabriela Firea a reacţionat după ce Ludovic Orban a dat de înţeles că trebuie să-şi ceară scuze românilor pe care i-a îndemnat să-l voteze pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

„Orban a cerut azi scuze românilor pentru că i-a îndemnat să-l voteze pe K Iohannis! Mâine o să ceară scuze bucureştenilor pentru că i-a rugat să-l voteze pe Nicuşor Dan. Demagogul perfect!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Dan Barna: „România este o republică bananieră în care Constituţia pare opţională. Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS”

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis a transmis limpede la Congresul PNL că îl sprijină pe Florin Cîţu. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a subliniat că trebuie să ceară scuze românilor pe care i-a convins să-l voteze pe Iohannis în funcţia de şef al statului.

Citeşte şi: Ludovic Orban şi-a depus demisia la partid: „Nu-mi închide nimeni gura, nu sunt înfrânt”. Cîţu avertizează: „Parteneriatul cu Iohannis nu este pe persoană fizică”

„Aţi văzut cu ochii dumneavoastră cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu – preşedintele României. Practic, toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că şi-a construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin pe unitate de la Preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut pentru că eu nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu.

E adevărat că am avut informaţii de la toţi membrii, care îmi povesteau că fac campanie diferiţi preşedinţi. În schimb, toate lucrurile acestea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres, în mesajul pe care l-a adresat congresului, care a fost un mesaj fără echivoc, orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Orban, conform Agerpres.

Întrebat dacă preşedintele poate fi sancţionat, Orban a răspuns: „Eu, care port o răspundere foarte mare pentru alegerea lui Klaus Ioahnnis ca şi preşedinte al României, să mă apuc acum să vorbesc despre suspendarea şi demiterea preşedintelui e un pic cam mult”.

„Pe de altă parte, pot să spun că deja mi-am cerut scuze de la foarte mulţi români care m-au abordat direct şi mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis şi a trebuit să le cer scuze. A trebuit să-mi cer scuze faţă de mulţi români care au crezut în mine şi care, practic, au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu, a trebuit să-mi cer scuze”, a susţinut Ludovic Orban, conform sursei citate.