Gabriela Firea: „Dacă e sensibil la votul românilor, Iohannis nu-l va pune pe Orban premier”

Gabriela Firea, prim vicepreşedintele PSD, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu ar mai trebui să-l numească pe Ludovic Orban în funcţia de premier în cazul în care "e sensibil la voinţa românilor". Fostul primar al Capitalei consideră că PSD a câştigat alegerile parlamentare 2020.

06 dec. 2020, 22:36
Gabriela Firea: „Dacă e sensibil la votul românilor, Iohannis nu-l va pune pe Orban premier”
Gabriela Firea reacţionează la adresa PNL

Gabriela Firea a fost întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va mai desemna încă o dată pe Ludovic Orban în funcţia de premier.

„Dacă președintele e sensibil la voinţa românilor, categoric nu (îl va mai pune pe Orban premier).

Rezultatul votului românilor relevă faptul că aceştia nu-şi mai doresc o guvernare condusă de domnul Orban la Palatul Victoria. Greşelile majore făcute de actualul Executiv în gestionarea crizei sanitare, slaba susţinere a mediului de afaceri, faptul că s-au pierdut pe locuri de muncă în aceste ultime luni, cu siguranţă nu-l mai califică pe Orban să fie prim ministru”, a declarat Gabriela Firea, în direct la România TV.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ludovic Orban: „PNL consideră că e câștigătorul acestor alegeri. Mulțumesc tuturor românilor!”

Gabriela Firea, despre Klaus Iohannis: „Nu poate facă un act de trădare la adresa votului românilor”

Prim vicepreşedintele PSD a mai precizat că „în câteva ore, vom începe să avem și rezultate oficiale, precum şi numărătoarea noastră paralelă (a social-democraţilor, n.red).

„Ne vom apropia de adevăratul rezultat care, din punctul meu de vedere va arăta faptul că PSD a câștigat alegerile parlamentare.

Președintele nu poate ignora această realitate. Nu poate facă un act de trădare la adresa votului românilor. Echipa social-democrată va discuta, va negocia în sensul pozitiv cu celelalalte formațiuni politice care vor accede în Parlament”, a adăugat Firea.

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a mai precizat că președintele Klaus Iohannis trebuie să ofere mandatul de premier celor de la PSD.

„Programul de guvernare al PSD este singurul care a convins, este singurul program care a intrat în toate detaliile și a prezentat măsurile imediate pe care le vom adopta imediat după ce vom prelua guvernarea.

La alegerile locale am avut un soi de naivitate să avem încredere oarbă în organizatorii alegerilor, iar numărătoarea paralelă a fost doar o operațiune de preluare a datelor de la AEP. A fost o mare eroare! Acum ne-am întors la clasicul sistem de numărătoare paralelă, avem un sistem care cu siguranță nu va da greș”, a mai spus Gabriela Firea, la Antena3.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea, după ce a aflat rezultatele. „Președintele nu va putea să ignore PSD. Ar fi un act de trădare față de români”