Gabriela Firea: „Dacă guvernul nu este în stare să facă un buget al dezvoltării, de ce nu face un pas în lateral? Am demonstrat încă o dată că avem cei mai buni specialişti”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a intervenit miercuri prin videoconferinţă în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, pentru a aduce detalii despre bugetul alternativ prezentat de PSD în aceeaşi zi.

27 ian. 2021, 22:51
Gabriela Firea: „Dacă guvernul nu este în stare să facă un buget al dezvoltării, de ce nu face un pas în lateral? Am demonstrat încă o dată că avem cei mai buni specialişti”

Gabriela Firea susţine că bugetul alternativ propus de PSD este unul al dezvoltării, spre deosebire de cel al austerităţii aşteptat din partea guvernului, şi îndeamnă executivul condus de premierul Florin Cîţu să facă un pas în spate, dacă nu poate gestiona actuala criză medicală şi economică.

„Prioritatea este Sanatatea. Comisia Europeană spune, nu noi, ca suntem tara care a folosit cel mai mic procent din buget in lupta cu pandemia, doar 1%. Noi avem in bugetul alternativ 30%. Este o premiera, niciun partid din opozitie nu a venit cu un asemenea buget alternativ. Eu cred ca cei de la guvernare ar trebui sa ia in seama acest proiect, pentru ca e facut de specialisti. Noi am facut un buget asa cum trebuie, al dezvoltarii, nu al austeritatii, al inghetarii”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune că PSD a câştigat alegerile şi trebuia să guverneze

Fostul primar al Capitalei a declarat că situaţia actuală, în care din ce în ce mai mulţi români protestează împotriva măsurilor de austeritate propuse de guvern, nu poate continua.

„Ce este clar este exact ce am spus eu: nu avem executia bugetara pe anul trecut, nu avem bugetul pe anul in curs nici macar in draft, sursele de finantare sunt cele pe care le-am numit. Problema este la colectare. Domnul Citu spunea ca nu are incasari si se duce sa se imprumute la dobanzi foarte mari. Avem numar foarte mare de persoane infectate.

Guvernul Citu, toti specialistii, nu sunt in stare sa aduca un buget al dezvoltarii, de ce nu fac un pas lateral si sa lase specialistii nostri? Pentru ca oricum am castigat alegerile si aveam dreptul moral. Am demonstrat inca o data ca suntem alternativa care are cei mai buni specialisti. Suntem in fata unui moment extrem de grav, iese lumea in strada. Credeti ca acesti oameni ies de bine in strada? S-a spus si la locale sa ii voteze si de a doua zi va fi apa calda in Bucuresti, iar acum este cea mai mare criza din acest punct de vedere din istoria Capitalei.”, a adăugat Firea.

Citeşte şi: Adrian Năstase DISTRUGE guvernul Cîţu: „Se duc zilnic la Cotroceni, ca nişte servitori. Constituţia este ignorată”