Gabriela Firea, despre Maternitatea Giuleşti: Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secţia

Primarul general Gabriela Firea a declarat, luni, că Maternitatea Giuleşti ”este una dintre cele mai mari şi cele mai căutate din ţară” şi a vrut să transmită părinţilor că se va face tot posibilul pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară.

RomaniaTV.net
03 dec. 2018, 13:30
Gabriela Firea, despre Maternitatea Giuleşti: Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secţia

Gabriela Firea a fost întrebată, luni, despre situaţia de la Maternitatea Giuleşti, unde mai mulţi angajaţi au fost depistaţi un stafilococ auriu, iar 20 de bebeluşi născuţi acolo au ajuns la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” cu acelaşi diagnostic.

Firea le-a transmis părinţilor că se va face tot posibilul pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară.

În plus, primarul general a afirmat că ”Maternitatea Giuleşti este una dintre cele mai mari şi cele mai căutate din ţară (…) este o maternitate foarte bună”.

Firea a precizat că, în lunile octombrie şi noiembrie, s-au născut peste şapte sute de bebeluşi la Maternitatea Giuleşti, în 20 de cazuri fiind depistat stafilococ auriu. În Spitalul ”Grigore Alexandrescu” mai sunt internaţi 15 copii, la 11 dintre aceştia fiind confirmat stafilococul auriu. La ceilalţi patru se aşteaptă rezultatele analizelor. Copiii s-au prezentat la spital la 7 – 21 de zile de la externare.

”Încă din luna octombrie se luaseră măsuri pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. 104 cadre medicale investigate – la 20 s-a constatat stafilococ – sunt în concediu medical, fie în libere”, a mai spus Firea.

Potrivit acesteia, ”apar astfel de situaţii pentru că, din păcate, spitalele nu au cum să fie sterile”.

”Vin pacienţi, vin aparţinători care, nu de fiecare dată, înţeleg să respecte regulile de igienă. (…) Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secţia şi să se facă internări pentru că sunt paciente care aşteaptă să nască”, a mai spus primarul general.

Aceasta susţine că ”nu ar fi rău să existe nişte reglementări mult mai stricte şi mult mai ferme în ceea ce priveşte pătrunderea în spitale a persoanelor care vin la pacienţi”.

Numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu provenind de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu” care au fost internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” a ajuns la 20. Doi dintre bebeluşi au fost internaţi în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: 20 de bebeluşi cu stafilococ auriu provenind de la Maternitatea Giuleşti, internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu