Gabriela Firea, despre medicii din lupta anti-COVID care nu şi-au primit sporul de 500 de euro. „E regretabilă o astfel de situaţie”

Primarul general Gabriela Firea a susţinut, joi, la România TV, că Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a fost "dezinformat de vreun consilier" în privinţa cadrelor medicale implicate în lupta împotriva noului coronavirus care nu au primit sporul de 2.500 de lei. Edilul Capitalei susţine că vina a fost aruncată asupra conducerii spitalelor administrate de autorităţile locale.

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 18:19
Gabriela Firea, despre medicii din lupta anti-COVID care nu şi-au primit sporul de 500 de euro. „E regretabilă o astfel de situaţie”

În cadrul emisiunii „Punctul culminant”, Gabriela Firea i-a spus jurnalistului Victor Ciutacu că nu înţelege de ce Nelu Tătaru medicii nu au primit cei 2.500 de lei pe motiv că spitalele nu au trimis până acum numele celor care se califică pentru plata bonificaţiei.

Probabil că domnul ministru a fost dezinformat de vreun consilier”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Nelu Tătaru: Cadrele medicale care îngrijesc bolnavi de COVID-19 nu au primit sporul de 2.500 de lei. Explicaţia ministrului Sănătăţii

Edilul Capitalei a explicat că, dintre cele 19 unităţi medicale din cadrul Administraţiei Spitalelor (ASSMB), trei sunt spitale COVID – Colentina, Victor Babeş şi Carol Davila. 

Gabriela Firea susţine că managerii spitalelor au trimis listele cadrelor medicale care trebuiau să primească bonificaţia de 2.500 de lei încă din data de 7 aprilie.

„Am vorbit cu primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene din ţară din PSD, PNL, ALDE. Toate spitalele COVID au trimis şi nici ei nu înţeleg de ce la vârf de minister se întâmplă asta. E regretabilă o astfel de situaţie”, a menţionat Gabriela Firea.

În replică, deputatul PNL Cezar Preda a dat de înţeles că Nelu Tătaru a fost minţit referitor la motivul pentru care cadrele medicale nu şi-au primit bonificaţia de 2.500 de lei, promisă de Guvern.

„A primit minciuna asta şi a servit-o că nu poate fi cineva atât de nenorocit ca să-l mintă. Un nenorocit să-i spună ministrului să nu a primit niciun ban.

Am încredere în Tătaru. E un ministru pragmatic. Va lua măsuri”, a spus Cezar Preda, în direct la România TV.

Gabriela Firea, avertisment despre starea de alertă. „Va fi din nou un val de români care se vor întoarce în ţară”

Edilul Capitalei a avertizat că, după relaxarea restricţiilor, e posibil ca mii de oameni să se întoarcă în ţară odată cu reschiderea zborurilor.

„Dacă acum avem 300 de persoane în carantină, în scurt timp vom avea cu miile. Va fi din nou un val de români care se vor întoarce în ţară după redeschiderea zborurilor”, a spus primarul Capitalei.

Klaus Iohannis: „Dacă situaţia se va înrăutăţi, nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă”