Nelu Tătaru: Cadrele medicale care îngrijesc bolnavi de COVID-19 nu au primit sporul de 2.500 de lei. Explicaţia ministrului Sănătăţii

Cadrele medicale care intră în contact cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus nu au primit nici până acum sporul promis de preşedinte şi de Guvern, a declarat Nelu Tătaru la Europa FM. Ministrul Sănătăţii a explicat că medicii nu au primit cei 2.500 de lei pe motiv că spitalele nu au trimis până acum numele celor care se califică pentru plata bonificaţiei.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 14:19
Nelu Tătaru: Cadrele medicale care îngrijesc bolnavi de COVID-19 nu au primit sporul de 2.500 de lei. Explicaţia ministrului Sănătăţii

„Așteptăm nominal listele prezentate de conducătorii unităților sanitare. N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a menţionat Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Întrebat dacă nu îl deranjează faptul că managerii de spitale au întârziat în a prezenta lista cu cadrele medicale care au îngrijt în luna martie pacienţi cu noul coronavirus, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătății a spitalelor din administrațiile publice locale arată faptul că ne sâcâie, așa cum ați spus și dumneavoastră, fiindcă trebuie făcută ordine și la nivelul spitalelor. Cât vom avea management pus pe alte criterii decât cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situații”.

Nelu Tătaru a mai afirmat că unii angajaţi au reclamat la Minister Sănătăţii întârzierea plăţilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea, în mod normal, acest drept.

Banii au fost promişi de preşedintele Klaus Iohannis la mijlocul lunii martie, când cadre medicale din câteva spitale ameninţau că îşi dau demisia.

Klaus Iohannis cere Guvernului bonusuri pentru medicii implicaţi în lupta împotriva coronavirus. „500 de euro ar fi un bonus onorabil”

Ministrul Sănătăţii spune că a luat în calcul plăţi pentru 75 de mii de oameni şi contează pe 120 de milioane de euro, bani europeni.

Cum ar trebui gestionată epidemia de COVID în România, în perioada următoare. Rafila: „Asta va fi cheia pentru controlul ei”