Gabriela Firea, despre stimulentele pentru donatorii de plasmă: „Cum să fie mită electorală salvarea a mii de vieţi?”

Gabriela Firea a răspuns joi, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, acuzaţiilor conform cărora programul propus de primar pentru acordarea de stimulente de aproximativ 1000 de euro pentru donatorii de plasmă ar fi o mită electorală mascată.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 13:11
Gabriela Firea, despre stimulentele pentru donatorii de plasmă: „Cum să fie mită electorală salvarea a mii de vieţi?”

„Este un proiect foarte important care se referă la o lacună a actualului guvern. Suntem singura țară din lume care nu are un program național pentru donatorii de plasmă sanguină. Avem peste 60.000 de infectări la nivelul țării, peste 30.000 de persoane vindecate, dar din cauza Guvernului care nu a stimulat aceste donări avem puțin peste 400 de donatori.

În loc să aprecieze efortul PMB de a umple un gol lăsat de Ministerul Sănătății, din păcate unii dintre consilierii generali PNL și USR s-au exprimat deja în defavoarea acestui proiect, spunând că e un fel de mită electorală. Cum să fie mită electorală salvarea a mii de vieți? Cum poate să fie considerată o cheltuială nejustificată o investiție în sănătate?”, a spus Firea.

Primarul general a precizat şi faptul că aceste bonificaţii nu vor fi acordate în numerar, ci sub formă de tichete de masă, cu care donatorii îşi pot achiziţiona alimente şi medicamente.

„Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa 1000 de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim și spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilității, explicând cât de important e să ajute și alte persoane aflate în dificultate. Binențeles, ca și în alte state europene, vom acorda și un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash, e vorba de un stimulet în tichete de masă prin care donatorul își poate achiziționa alimente pentru a avea o masă mai bogată pentrui revenirea organismului, medicamente și alte întăritoare pentru organism”, a conchis primarul general al Capitalei.

Citeşte şi: Orban: „Pe Firea au apucat-o investiţiile, aşa, în ultimele două luni de mandat. Porcul nu se îngraşă în Ajun”


loading...