Firea, despre testarea COVID înainte de începerea şcolii. „Îi punem să dea 4 milioane la privat? Asta vrea PNL. Asta vrea USR”

Primarul general Gabriela Firea a criticat, luni, decizia PNL şi USR de a nu vota în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti în care urmează să se voteze proiectul privind testarea elevilor şi cadrelor didactice pentru noul coronavirus (COVID-19). Edilul Capitalei i-a acuzat pe liberali că "patronează hoţia"şi că sunt în fruntea unui "Guvern care a făcut afaceri în pandemie".

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 07:57
Firea, despre testarea COVID înainte de începerea şcolii. „Îi punem să dea 4 milioane la privat? Asta vrea PNL. Asta vrea USR”

„Vrem să avem un început de an cât de cât liniştit pentru că suntem într-o situaţie specială, de pandemie. Cu regret, spun că PMB şi CGMB ţin loc şi de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei.  Nu au venit nici măştile şi nici tabletele promise. Se neagă în continuare eficienţa testării”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a explicat că municipalitatea vrea să testeze 250.000 de elevi pentru COVID-19.

„Dorim să îi testăm înainte de începerea anului şcolar şi după. Avem o capacitate de testeare de 5.000 de teste pe zi. Dorim să le oferim testare gratuită în caz de nevoie”, a spus Firea.

Edilul Capitalei a explicat că municipalitatea are capacitatea de a testa copiii care prezintă febră, tuse şi dureri în gât pentru că „nu e nevoie să îi internăm şi să îi traumatizăm”.

„Am înţeles înaintea şedinţei s-au antepronunţat consilierii PNL şi USR care au spus că nu vor vota aceste proiecte. Nici nu mă mir că au făcut acest anunţ. Susţin un Guvern care a făcut afaceri în pandemie. Are în fruntea Ministerului Educaţiei o persoană care nu a pregătit nimic pentru începerea anului şcolar şi o persoană care face greşeli gramaticale.

Noi să fim ultimii de pe planetă care să spunem că nu sunt bune testările? Asta e politica promovată de PNL şi susţinută de USR

Îi punem să dea 4 milioane la privat? Asta vrea PNL. Asta vrea USR. Asta e politica de dreapta”, a afirmat Gabriela Firea.

Firea susţine că, din aprilie, au fost testate mai multe categorii de persoane: ”Subliniez că din aprilie şi până acum am testat cadrele medicale şi personalul auxiliar, asistenţi sociali, angajaţi STB, din Termoficare, farmacişti, angajaţi de la supermarketuri, sportivi, jurnalişti, cetăţeni care au plecat în vacanţe. Testări făcute cu grija PMB”.

Primarul general afirmă că „greul a fost dus de primării şi de spitalele administrate de Primăria Capitalei”.

”A veni şi a spune, ca Ministerul Sănătăţii, că în Bucureşti sunt doar 12 paturi pentru copii în caz de nevoie, e crimă cu premeditare. Îi speriem pe părinţi.  Inducem haos şi panică.

Avem spitale de copii, Gomoiu, Marie Curie, Alexandrescu. Cum să fii atât de inconştient? Ca să nu mai trimită nimeni copilul la şcoală, să nu-l mai lase nici în faţa blocului. (…) Aşa cum am trecut, lin, prin această perioadă, aşa se va întâmpla şi de aici în colo. Pentru că am avut primii tratamente, materiale sanitare, primii din Bucureşti. , a mai declarat primarul general.

Testarea pentru COVID-19 a 250.000 de elevi ar putea fi decontată de Primăria Capitalei. Ce alte proiecte sunt pe ordinea de zi a CGMBâ