Gabriela Firea: „Din cauza DSP Bucureşti pierdem 25 de milioane din fondurile europene”

Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, a declarat într-o conferinţă de presă LIVE că din cauza Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti conturile fondurilor europene sunt blocate şi nu se pot folosi banii pentru investiţii în sănătate. 

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 06:50
Gabriela Firea: „Din cauza DSP Bucureşti pierdem 25 de milioane din fondurile europene”

„Instituţia care nu a răspuns zile întregi la telefoanee românilorl, zeci de ore. De asemenea, o instituţie care i-a ignorat pe cetăţenii din această ţară. Ei bine, nu era suficient ce s-a întâmplat în aceste luni de pandemie, iată că acum, din cauza DSP Bucureşti, înstituţie aflată în directa subordonare a Ministerului Sănătăţii se vor putea pierde sume importante de bani din fondurile europene, mai8 exact 25 de milioane de euro”, a declarat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Nicuşor Dan o atacă Dana Budeanu, „şefa neoficială de campanie a candidatului PSD”

„În luna aprilie, cu generozitatea sa, Ministerul Sănătăţii a anunţat că toate cheltuielile autorităţile locale, în loupta cu noul coronavirus, vor fi decontate ori de la Guvern, adică din fondurile naţionale, ori din fonduri europene. Am realizat foarte multe proiecte, acestea au fost validate, prezentate şi în consiliul general, dar de trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP. Din această cauza nu se pot retrage cele 25 de milioane de euro”, a adăugat primarul General al Capitalei.